Mâncare de limbă cu măsline
Mâncarea de limbă cu măsline este o rețetă tradițională românească, plină de arome, apreciată pentru...[mai mult]
Salată de icre
Salata de icre este un aperitiv clasic al bucătăriei românești, perfect pentru orice masă festivă,...[mai mult]
Beneficiile rădăcinoaselor
Printre cele mai cunoscute rădăcinoase se numără morcovii, cartofii, sfecla, păstârnacul și țelina. Aceste legume...[mai mult]
Cartofi dulci la cuptor
4 porții
1h 5min
mică
Simplu de preparat, cu gust sofisticat. Bunica te invită să prepari o garnitură delicioasă care se face aproape singură și merge cu orice. Cartofi dulci la cuptor condimentați cu mult gust, o rețetă versatilă care completează perfect somonul sau puiul pe grill, dar pe care îi poți savura și alături de o salată proaspătă de sezon sau cu broccoli pregătit la abur. Iată cât e de simplu.
Ingrediente
- 3 cartofi dulci mari
- 2 linguri Untdelemn de la Bunica Omega 3
- 1 linguriță oregano
- 1 linguriță sare
- 1 linguriță piper
- 1 linguriță boia afumată
Cum se prepară?
- Preîncălzește cuptorul la 180 °C și unge cu ulei o tavă de sticlă termorezistentă sau cu înveliș non-stick.
- Spală și curăță cartofii dulci și taie-i în cubulețe medii.
- Pune-i în tavă și amestecă-i cu uleiul și condimentele.
- Lasă-i la copt până se pătrund ușor cu furculița, timp de aproximativ o oră.
Presară deasupra pătrunjel și mentă proaspătă și savurează-i alături de o sursă de proteină sau cu salată de vară.