Cartofi dulci la cuptor

4 porții

1h 5min

mică

Simplu de preparat, cu gust sofisticat. Bunica te invită să prepari o garnitură delicioasă care se face aproape singură și merge cu orice. Cartofi dulci la cuptor condimentați cu mult gust, o rețetă versatilă care completează perfect somonul sau puiul pe grill, dar pe care îi poți savura și alături de o salată proaspătă de sezon sau cu broccoli pregătit la abur. Iată cât e de simplu.

Ingrediente

  • 3 cartofi dulci mari
  • 2 linguri Untdelemn de la Bunica Omega 3
  • 1 linguriță oregano
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță piper
  • 1 linguriță boia afumată

Cum se prepară?

  1. Preîncălzește cuptorul la 180 °C și unge cu ulei o tavă de sticlă termorezistentă sau cu înveliș non-stick.
  2. Spală și curăță cartofii dulci și taie-i în cubulețe medii.
  3. Pune-i în tavă și amestecă-i cu uleiul și condimentele.
  4. Lasă-i la copt până se pătrund ușor cu furculița, timp de aproximativ o oră.    

Presară deasupra pătrunjel și mentă proaspătă și savurează-i alături de o sursă de proteină sau cu salată de vară.

Alte articole

Orez cu turmeric și kale
3 sosuri clasice
Piure cu broccoli - varianta rapidă și dietetică