Brioșe pufoase cu mere și scorțișoară

12 Porții

40 min

ușor

Turta dulce, bomboanele, biscuiții cu unt sau cozonacii sunt vedetele sezonului și dulciurile preferate ale copiilor. An de an, Moș Crăciun e așteptat de cei mici cu o farfurie plină cu fursecuri sau bomboane, însă Bunica alege să îi pregătească alt desert. Brioșele pufoase cu măr și scorțișoară nu sunt prea des întâlnite sub brad, însă pot deveni o nouă tradiție a familiei tale.

Ingrediente

  • 250 g făină
  • 150 g zahăr
  • 2 ouă întregi
  • 50 ml ulei Untdelemn de la Bunica Vitamina D
  • 180 ml lapte
  • 1 pliculeț praf de copt
  • 2 mere decojite si tăiate cubulețe
  • 2 lingurițe scorțișoară
  • 1 praf de sare
  • Coaja rasă de la o portocală

Cum se prepară?

  1. Într-un bol, amestecă ingredientele uscate: făina, praful de copt și scorțișoara.
  2. Separat, folosind telul sau mixerul, bate ouăle cu zahărul până se deschid la culoare iar zahărul s-a dizolvat. Adaugă sarea, uleiul, laptele și coaja de portocală și amestecă până se omogenizează.
  3. Adaugă amestecul de făină și, cu o spatulă, amestecă ușor până obții un aluat omogen, nu mai mult. La final, pune cubulețele de măr și amestecă până se încorporează.
  4. Așază formele de hârtie de copt într-o tavă specială pentru brioșe. Umple pe trei sferturi hârtiuțele pentru brioșe.
  5. Introdu tava în cuptorul preîncălzit la 180  ͦC și lasă brioșele la copt pentru 20-25 de minute. Înainte să le scoți din cuptor fă testul cu scobitoarea. Dacă iese curată, le scoți, dacă nu, mai lasă-le în cuptor încă 3-4 minute.

Odată scoase din cuptor, presară zahăr pudră peste brioșe pentru un desert cald, cu aspect înzăpezit. Ornează-le cu bomboane colorate sau adaugă câțiva fulgi de migdale.

Descarcă PDF

Alte articole

Fursecuri cu ciocolată
Poale-n brâu
Cornulețe cu nucă