Borș de sfeclă roșie

4 porți

40 min

medie

Stilul de viață aglomerat ne face să ne fie dor de gusturile de acasă. Borșul ușor acru, aroma legumelor fierte, smântâna dulce și pâinea moale erau cândva ingredientele unei mese reușite în familie. Bunica te îndeamnă să recreezi atmosfera de odinioară prin rețeta ei de borș de sfeclă roșie. Și ori de câte ori simți nevoia, gustă din porția de nostalgie!

Ingrediente

  • 2 sfecle roșii medii, curățate, rase pe răzătoarea mare
  • 1/2 litru borș de tărâțe
  • 4-5 cartofi mijlocii, curățați, tăiați cuburi
  • 1 morcov, curățat, ras pe răzătoarea mare
  • 1 rădăcină pătrunjel sau o bucată țelină, curățată, tăiată cubulețe
  • 1 ceapă, tocată mărunt
  • 1 legătură de pătrunjel tocat mărunt
  • 4 linguri ulei Untdelemn de la Bunica Vitamina D
  • sare

Cum se prepară?

  1. Într-o oală, pune borșul și sfecla rasă la fiert și lasă totul la fiert pentru 15 minute.
  2. Separat, într-o altă oală, călește ceapa în ulei până devine translucidă. Adaugă morcovul și lasă la călit încă 2-3 minute. Pune și restul legumelor: cartofii și țelina sau rădăcina de pătrunjel și călește-le încă 3 minute amestecând din când în când.
  3. Toarnă peste legume 2 litri de apă fiartă și pune sare după gust. Lasă să fiarbă până când legumele s-au pătruns.
  4. În oala cu legumele fierte, adaugă borșul cu sfecla și sare, dacă este cazul, și lasă să mai fiarbă 5 minute.
  5. Oprește focul și adaugă pătrunjelul tocat mărunt pentru o aromă proaspătă.
  6. Pentru o aromă mai puternică poți să pui și leuștean proaspăt.

Smântâna, ardeiul iute și pâinea fragedă sunt nelipsite atunci când guști din borșul Bunicii. Adună-i pe toți la masă și împarte aroma de demult a borșului cu întreaga familie. Poftă bună!

Descarcă PDF

Alte articole

Rapid: orez cu ou și legume
Chefal la cuptor cu pătrunjel
Pui crocant cu piure de broccoli