Rețete
Salată de pepene galben cu feta
Vara este momentul perfect pentru rețete simple, dar pline de savoare. Salata de pepene galben...[mai mult]


Rețete
Înghețată de casă cu căpșune și mentă
Nimic nu se compară cu o înghețată făcută în casă, mai ales când este preparată...[mai mult]


Articole
Idei creative pentru picnicuri în aer liber
Zilele însorite ne îndeamnă să ieșim din casă și să ne bucurăm de natură. Un...[mai mult]


Terci de ovăz cu căpșuni

Dificultate: Ușor Timp de preparare: 20 min
Terciul de ovăz cu căpșuni (sau denumirea anglo-saxonă, porridge) este un mic-dejun consistent și mult mai delicios decât denumirea sa. Iar odată cu apariția căpșunilor în piață, rețetele în care le poți folosi înfloresc și ele.De ce anume ai nevoie?
- 500 ml lapte
- 100 g fulgi de ovăz
- 150 g căpșuni
- 1 lingură miere
- 1 vârf de scorțișoară măcinată, sau după gust
Cum se prepară?
- Pune laptele la fiert cu un praf de sare. Când laptele a fiert, adaugă fulgii de ovăz și lasă-i să fiarbă 10-15 minute, amestecând din când în când ca să nu se lipească.
- Spală căpșunile și feliază-le.
- Oprește focul și lasă totul la răcit 10 minute, apoi adaugă mierea și scorțișoara și amestecă.
- Toarnă terciul în 2 boluri și ornează-l cu feliile de căpșuni