Articole
Decoreaza masa de Paste
Ai planificat deja meniul de Paște, lista de cumpărături e gata, dar cum vei pune...[mai mult]
Rețete
Orez cu urzici
Găsim urzici proaspete doar o dată pe an, așa că Bunica te invită să le...[mai mult]
Rețete
Pate de ciuperci
Delectează-te cu un pate vegetal dimineața, la prânz și seara. E simplu de preparat, ușor,...[mai mult]
Terci de ovăz cu căpșuni
Dificultate: Ușor Timp de preparare: 20 min
Terciul de ovăz cu căpșuni (sau denumirea anglo-saxonă, porridge) este un mic-dejun consistent și mult mai delicios decât denumirea sa. Iar odată cu apariția căpșunilor în piață, rețetele în care le poți folosi înfloresc și ele.De ce anume ai nevoie?
- 500 ml lapte
- 100 g fulgi de ovăz
- 150 g căpșuni
- 1 lingură miere
- 1 vârf de scorțișoară măcinată, sau după gust
Cum se prepară?
- Pune laptele la fiert cu un praf de sare. Când laptele a fiert, adaugă fulgii de ovăz și lasă-i să fiarbă 10-15 minute, amestecând din când în când ca să nu se lipească.
- Spală căpșunile și feliază-le.
- Oprește focul și lasă totul la răcit 10 minute, apoi adaugă mierea și scorțișoara și amestecă.
- Toarnă terciul în 2 boluri și ornează-l cu feliile de căpșuni