Terci de ovăz cu căpșuni

Dificultate: Ușor Timp de preparare: 20 min

Terciul de ovăz cu căpșuni (sau denumirea anglo-saxonă, porridge) este un mic-dejun consistent și mult mai delicios decât denumirea sa. Iar odată cu apariția căpșunilor în piață, rețetele în care le poți folosi înfloresc și ele.

De ce anume ai nevoie?

  • 500 ml lapte
  • 100 g fulgi de ovăz
  • 150 g căpșuni
  • 1 lingură miere
  • 1 vârf de scorțișoară măcinată, sau după gust

Cum se prepară?

  1. Pune laptele la fiert cu un praf de sare. Când laptele a fiert, adaugă fulgii de ovăz și lasă-i să fiarbă 10-15 minute, amestecând din când în când ca să nu se lipească.
  2. Spală căpșunile și feliază-le.
  3. Oprește focul și lasă totul la răcit 10 minute, apoi adaugă mierea și scorțișoara și amestecă.
  4. Toarnă terciul în 2 boluri și ornează-l cu feliile de căpșuni
Bonus: poți adăuga și fulgi de nucă de cocos deasupra, pentru extra-gust. Acesta este un mic-dejun sănătos și consistent, colorat și delicios pentru toate vârstele. Cerealele, preferatele copiilor sunt aici prezente în varianta naturală, fără ingrediente procesate!

Alte retete

3 Rețete de Smoothie pentru Mic-Dejun
Ouă Benedict cu Spanac și Avocado
Omletă grecească Strapatsada