Rețete
Mazăre cu piept de pui
O idee de prânz rapid și delicios, cu gust dulceag și aromă intensă de...[mai mult]
Rețete
Plăcintă cu carne
Bunica te invită să prepari o rețetă savuroasă, sățioasă, iubită de întreaga familie. O felie...[mai mult]
Articole
Stil de viață cu minimum de risipă: când să cumperi și când să împrumuți
biceiul de a împrumuta sau închiria în loc de a cumpăra este mai sustenabil pentru...[mai mult]
Cum să faci cel mai bun îngrășământ natural pentru plantele tale
Plantele zvelte, frumoase și legumele gustoase ajung așa atunci când sunt îngrijite cu atenție. Indiferent dacă vrei să culegi legume savuroase din grădină sau din ghivecele din balcon, o cale către un astfel de rezultat este prin folosirea unui îngrășământ natural. Îți propunem câteva metode învățate de la Bunica cu ajutorul cărora plantele tale vor crește în voie, iar roadele lor vor da rețetelor tale un gust aparte.
Îngrășământ din resturi alimentare
Una dintre cele mai cunoscute metode de a face îngrășământ natural pentru plante este prin lăsarea resturilor alimentare la fermentat. Acestă modalitate necesită un timp îndelungat și este mai ușor de făcut la curte. Totuși, nu poți folosi orice fel de resturi alimentare (carnea, de exemplu). Într-un container special aruncă resturi precum:- coji de banane;
- coji de cartofi, de morcovi;
- alte resturi de legume și fructe;
- coji de ouă;
- zaț de cafea;
- lemne putrezite;
- frunze uscate;