Ciorbă de salată verde

4 portii

35 min

mică

Bucură-te de gustul primăverii cu o ciorbă de salată verde plină de nutrienți, dar și de gust. Dacă piața e plină de ceapă verde și salată, ar trebui să nu lipsească de la nicio masă. Bunica te invită să încerci o rețetă simplă, verde și delicioasă.

Ingrediente

  • 2 salate verzi spălate şi tăiate fâșii sau tocate
  • 5 fire de ceapă verde tăiate mărunt
  • 2 fire de usturoi verde tăiate mărunt
  • 2 linguri Untdelemn de la Bunica Omega 3
  • o jumătate de legătură de mărar
  • o jumătate de legătură de pătrunjel
  • 1 lingură de făină
  • 750 ml supă de legume sau pui sau zer
  • 35 ml smântână pentru gătit
  • 1 lingură suc de lămâie
  • sare și piper după gust
 

Cum se prepară?

  1. Într-o oală, călește ceapa și usturoiul, cu puțină sare, pentru aproximativ 5 minute.
  2. Adaugă făina amestecând constant și mai lasă un minut la gătit.
  3. Adaugă supa de legume sau pui (stock) sau zerul fiert şi amestecă în continuu ca să nu se formeze cocoloașe. Sfat: dacă nu ai supă de legume sau zer, poți folosi şi lapte proaspăt sau apă.
  4. Adaugă salata tăiată fâșii mai mari sau tocată, în funcție de preferințe, şi amestecă. Lasă să fiarbă, la foc mic, încă 10 minute şi opreşte focul. 
  5. Separat, într-un castron mai mare, amestecă smântâna cu verdețurile tocate mărunt şi cu sare şi piper după gust. Peste acest amestec toarnă treptat un polonic sau două de supă amestecând până la omogenizare. Conținutul castronului se pune în supă amestecând.
  6. La final, toarnă sucul de lămâie.

Taie câteva felii subțiri de ridiche pentru decor și extra prospețime. Poftă bună!

Alte articole

Ciorbă de potroace
Supă cremă de porumb
Supă cremă de ardei