Ceaiul - rețeta minune pentru un păr sănătos

Există o legătură secretă între plante și sănătatea părului. Deși un stil de viață sănătos este cel mai sigur drum către un un păr strălucitor, infuziile din plante sunt un ajutor pe ale cărui superputeri te poți baza.

 

În cazuri precum căderea părului, apelează la ceaiul verde. Bogat în nutrienți, acesta contribuie la fortificarea părului și dacă îl bei, dar și dacă îl aplici pe scalp. În plus, înlătură mătreața și senzația de mâncărime.

 

Consumul de ceai negru stimulează producția de keratină. De asemenea, clătirea cu ceai negru poate reînvia culoarea părului și poate contribui la creșterea lui. Nu uita să aplici și un balsam la sfârșit, pentru a preveni uscarea.

 

Ceaiul de levănțică reduce inflamația, crește imunitatea, detoxifică organismul și îmbunătățește calitatea somnului. Dar asta nu e tot. Dacă alegi să îți clătești părul cu el, are un efect de calmare a scalpului iritat.


Ceaiul de iasomie este benefic în cazul bolilor de inimă sau al diabetului.  Are proprietăț
i antioxidante și antiinflamatoare, reduce nivelul stresului și luptă cu spor împotriva mătreții sau a infecțiilor scalpului. Folosește-l pentru ultima spălare și nu îl clăti.

 

Ceaiul de ghimbir este un superfood care îți aduce o mulțime de beneficii, fie că îl bei, fie că îl folosești pentru clătirea părului. E antiinflamator, bun împotriva răcelii sau a alergiilor, iar ca produs pentru păr, ajută la fortificarea lui și îi oferă strălucire.

Când e consumat în ceai, ghimbirul crește circulația sângelui către scalp, ceea ce stimulează creșterea părului. La același proces contribuie și numeroșii acizi grași, vitaminele și mineralele prezente în ghimbir.

 

Fiecare plantă are beneficiile ei. Testează-le și ascultă-ți corpul pentru a-i oferi exact ceea ce are nevoie.

Alte articole

Păstrează ierburile proaspete în frigider mai mult timp: 3 soluții
Înghețată făcută în casă, de savurat pe terasă
Sparanghelul- eroul din bucate