Sparanghelul- eroul din bucate

Cum știi ce fructe și legume trebuie să consumi pentru a-ți menține echilibrul în corp și minte? Alege-le în funcție de sezonul lor. Una dintre vedetele grădinii în luna mai este sparanghelul, bogat în nutrienți precum acid folic (vitamina B-9), fier, fosfor, potasiu și antioxidanți.

134 grame de sparanghel oferă 17% din doza zilnică recomandată de acid folic pentru un adult. Acest lucru ajută în timpul sarcinii, reduce depresia și riscul de accident vascular cerebral. De asemenea, este bogat în fibre și apă, esențiale pentru sănătatea tractului digestiv. Îl găsești în toate formele posibile: proaspăt, congelat, pre-gătit sau conservat. Folosește-l în salate, proaspăt, sau tras la tigaie, cu o lingură de Untdelemn de la Bunica Vitamina D.

Cum îl integrezi în meniu? Bunica îți oferă câteva sugestii:

  • Garnitură: ține sparanghelul la aburi timp de 5 minute, apoi presară un strop de ulei și zeamă de lâmâie după gust.
  • Adăugă o mână de sparanghel proaspăt în omletă.
  • Călește sparanghelul într-un strop de Untdelemn de la Bunica Vitamina D alături de 1 cățel de usturoi mărunțit, piper negru și o linguriță de parmezan ras.
  • Proaspăt? Folosește-l în salată.
  • Într-o tavă de cuptor pune o foaie de copt, peste care așezi tijele de sparanghel. Stropește-le cu o lingură de zeamă de lămâie și câțiva stropi de Untdelemn de la Bunica Vitamina D. Bagă totul la cuptor timp de 20 de minute la 200° C, sau până când sparanghelul se rumenește.

Alte articole

Păstrează ierburile proaspete în frigider mai mult timp: 3 soluții
Ceaiul - rețeta minune pentru un păr sănătos
Înghețată făcută în casă, de savurat pe terasă