Articole
Decoreaza masa de Paste
Ai planificat deja meniul de Paște, lista de cumpărături e gata, dar cum vei pune...[mai mult]
Rețete
Orez cu urzici
Găsim urzici proaspete doar o dată pe an, așa că Bunica te invită să le...[mai mult]
Rețete
Pate de ciuperci
Delectează-te cu un pate vegetal dimineața, la prânz și seara. E simplu de preparat, ușor,...[mai mult]
Orez cu turmeric și kale
40 min
Mediu
Pentru primele zile mai reci, sau o masă după un efort considerabil, Bunica îți propune astăzi o rețetă exotică, pe care poți să o prepari și din resturile unei alte mese. Nu pierde nimic, totul se poate transforma într-o delicatesă. Iată de ce ai nevoie de data aceasta.
Ingrediente
- 4 cepe verzi
- 2 linguri de Untdelemn de la Bunica Vitamina D
- 1 cană orez brun fiert și lăsat să se răcească
- 1 buchet mic de kale, fără tulplini, cu frunze rupte
- 2 căței de usturoi, tăiați mărunt
- 1 lingură de ghimbir tocat mărunt
- 1 linguriță turmeric măcinat
- 3 ouă mari
- 1 lingură zeamă de limetă
- 2 limete întregi
- Sare, după gust
Cum se prepară?
- Taie mărunt cozile cepelor și lasă-le deoparte. Taie mărunt părțile albe și pune-le deoparte, separat.
- Încălzește 1 lingură de Untdelemn de la Bunica Vitamina D într-o tigaie mare antiaderentă la foc mediu. Adaugă orezul, elimină cocoloașele și întinde-l uniform pe suprafața tigăii. Lasă-l pe foc până devine crocant, circa 2 minute.
- Adaugă frunzele de kale, rupte grosier, și amestecă din când în când până se înmoaie, aproximativ 3 minute. Adaugă sare și pune amestecul într-un castron.
- În aceeași tigaie, pune încă o lingură de ulei la încălzit și adaugă usturoiul, ghimbirul și partea albă a cepelor. Lasă pe foc aproximativ 2 minute, până se înmoaie.
- Presără turmericul peste ingredientele de mai sus, apoi adaugă ouăle, folosind bețișoare chinezești sau o spatulă de cauciuc rezistentă la căldură și bate-le. Condimentează cu sare, după gust și lasă totul pe foc mediu, amestecând ușor, până când ouăle sunt aproape făcute.
- Adaugă în tigaie orezul cu kale. Amestecă 1 minut, oprește focul și apoi pune zeama de limetă și sare, după gust.
Ornează totul cu frunzele verzi de ceapă și servește cu felii de limetă, de stors deasupra.
Poftă bună!