Orez cu turmeric și kale

40 min

Mediu

Pentru primele zile mai reci, sau o masă după un efort considerabil, Bunica îți propune astăzi o rețetă exotică, pe care poți să o prepari și din resturile unei alte mese. Nu pierde nimic, totul se poate transforma într-o delicatesă. Iată de ce ai nevoie de data aceasta.

Ingrediente

  • 4 cepe verzi
  • 2 linguri de Untdelemn de la Bunica Vitamina D
  • 1 cană orez brun fiert și lăsat să se răcească
  • 1 buchet mic de kale, fără tulplini, cu frunze rupte
  • 2 căței de usturoi, tăiați mărunt
  • 1 lingură de ghimbir tocat mărunt
  • 1 linguriță turmeric măcinat
  • 3 ouă mari
  • 1 lingură zeamă de limetă
  • 2 limete întregi
  • Sare, după gust

Cum se prepară?

  1. Taie mărunt cozile cepelor și lasă-le deoparte. Taie mărunt părțile albe și pune-le deoparte, separat.
  2. Încălzește 1 lingură de Untdelemn de la Bunica Vitamina D într-o tigaie mare antiaderentă la foc mediu. Adaugă orezul, elimină cocoloașele și întinde-l uniform pe suprafața tigăii. Lasă-l pe foc până devine crocant, circa 2 minute.
  3. Adaugă frunzele de kale, rupte grosier, și amestecă din când în când până se înmoaie, aproximativ 3 minute. Adaugă sare și pune amestecul într-un castron.
  4. În aceeași tigaie, pune încă o lingură de ulei la încălzit și adaugă usturoiul, ghimbirul și partea albă a cepelor. Lasă pe foc aproximativ 2 minute, până se înmoaie.
  5. Presără turmericul peste ingredientele de mai sus, apoi adaugă ouăle, folosind bețișoare chinezești sau o spatulă de cauciuc rezistentă la căldură și bate-le. Condimentează cu sare, după gust și lasă totul pe foc mediu, amestecând ușor, până când ouăle sunt aproape făcute.
  6. Adaugă în tigaie orezul cu kale. Amestecă 1 minut, oprește focul și apoi pune zeama de limetă și sare, după gust.

 

Ornează totul cu frunzele verzi de ceapă și servește cu felii de limetă, de stors deasupra.

 

Poftă bună!

Alte retete

3 sosuri clasice
Piure cu broccoli - varianta rapidă și dietetică
Harissa - Sosul picant tunisian