Tort cu fistic
Aluat pufos, cu aromă bogată de fistic, plus cremă fină și delicioasă, adică un desert...[mai mult]


Clătite de cartof cu ceapă verde
Puține preparate reușesc să fie potrivite și pentru micul dejun, și pentru prânz sau cină,...[mai mult]


Alternative eco la soluțiile de curățenie
Conform EPA (U.S. Environmental Protection Agency), unele substanțe care se regăsesc în cele mai comune...[mai mult]


Cum să mănânci sănătos pe timpul iernii

Sezonul sărbătorilor de iarnă a trecut, ceea ce înseamnă că simțim nevoia, mai mult ca niciodată, să mâncăm mai sănătos. Sarmalele de acasă, cozonacii, salata boeuf sunt preparate extrem de gustoase, dar foarte grele. Așa că, după o astfel de perioadă plină de mâncăruri sățioase, vine momentul în care vrem o perioadă de detox naturală, bazată pe alimente bogate în vitamine.
Chiar dacă sezonul rece nu aduce cu sine o multitudine de fructe și legume, există mereu alternative.
Rădăcinoasele sunt bogate în carbohidrați și pot fi ușor de gătit. Cartoful dulce, sfecla sau țelina pot fi gătite la cuptor și presărate cu diverse condimente pe bază de ierburi aromatizate, pot fi consumate sub formă de supe creme, mereu binevenite în zilele reci de iarnă sau pot fi savurate în salatele de crudități.
Ovăzul este o sursă de proteine și fibre, dar și un mic dejun delicios și extrem de sățios. Pregătește-ți un terci de ovăz, adaugă-i alune, fructe confiate sau scorțișoară și bucură-te de prima masă caldă din zi!
Încearcă să bei zilnic ceai verde și fă un obicei din asta. Bogat în antioxidanți și catehine, substanțe ce accelerează metabolismul și încălzesc repede corpul, ceaiul verde este ideal pentru zilele geroase.
Citricele sunt vedetele sezonului rece și pe bună dreptate. Conțin vitamina C din plin și pot fi savurate în sucuri, tarte sau ca atare.