5 tratamente pentru piele sănătoasă, de încercat acasă

După sărbători, urmează un moment bun de îngrijire și pregătire pentru tot ce ne așteaptă în 2022. Ca să ne ducem planurile la capăt, trebuie mai întâi să ne simțim bine în pielea noastră. Bunica scoate din sertar rețete naturale de îngrijire a pielii, pentru curățare și hidratare.

Și îți reamintește, cu drag, că nu ai nevoie de produse de lux ca să îți oferi ceea ce trebuie, pentru că natura dispune mereu de soluții pentru orice problemă.

Nu uita însă că cel mai important remediu pentru o piele sănătoasă este alimentația sănătoasă și hidratarea. Echilibrul e o stradă cu două sensuri: sănătatea vine din interior către exterior, dar și viceversa. 

Turmeric

Turmericul e un ingredient-miracol pentru pielea deschisă și sensibilă. Ca să o faci să strălucească, amestecă o linguriță de pudră de turmeric cu 3 lingurițe de zeamă de limetă și aplică rezultatul pe întreaga față. Lasă masca să acționeze timp de 15 minute și apoi spală-te cu apă călduță. Ai grijă ce porți în timpul operațiunii, pentru că turmericul poate păta hainele!

Ulei de arbore de ceai

Pentru coșuri care îți apar când ți-e lumea mai dragă, aplică ulei de arbore de ceai direct pe ele, după ce ai curățat bine fața. Acest ulei combate bacteriile, e anti-inflamator și anti-microbial. Va usca zona rapid. Nu îl folosi însă pentru acnee chistică sau alte tipuri de leziuni.

Comprese cu lapte

Laptele are proprietăți anti-inflamatorii naturale. De asemenea, conține și acid lactic, un exfoliant natural. Pentru compresă, înmoaie un mic prosop într-un bol cu lapte răcit și ține-l 5-10 minute pe zona pielii uscate sau iritate.

Zaț de cafea

Exfoliantul naturii! După ce prepari cafeaua, păstrează zațul într-un borcan. Ia-l cu tine la duș și aplică-l pe corp, după ce l-ai amestecat cu câteva picături gel de duș sau săpun. Folosește-l ca scrub, iar după ce ieși din duș, aplică o loțiune hidratantă. Te vei simți în al 9-lea cer.

Măsline

Ia 3-4 măsline nesărate, presează-le până devin pastă, aplică rezultatul pe zonele uscate de pe piele (corp sau ten) și lasă-l să se usuce timp de 10 minute. Apoi, curăță totul cu apă rece.  Acest truc ajută la restabilirea pH-ului natural al pielii. Măslinele și uleiul de măsline sunt cunoscute pentru antioxidanții anti-îmbătrânire și squalane-ul hidratant pe care îl conțin, ceea ce le face uimitoare pentru sănătatea părului, pielii și unghiilor.

Alte articole

Cum să mănânci sănătos pe timpul iernii
Cum poți refolosi hainele vechi
Încondeierea ouălor de Paște