Cum să îndepărtezi ușor arsurile de pe oale?

Spălatul vaselor nu este pentru nimeni o activitate prea plăcută, mai ales când vine vorba de înlăturarea arsurilor de pe oale. Cu toții avem câteva prin bucătărie pe care le-am făcut uitate din cauza dificultății de curățare a lor. Totuși, îndepărtarea arsurilor nu este atât de anevoioasă precum pare. Ingredientele de care ai nevoie sunt deja în bucătăria ta, așa că un pas este făcut. Bunica le-a încercat pe toate, iar acum dă sfaturile mai departe.

Bicarbonatul de sodiu cu oteț

În oala sau în tigaia arsă pune jumătate parte apă și jumătate parte oțet până când lichidul depășește nivelul arsurii, apoi pune la fiert. Pentru rezultate mai bune, atunci când apa și oțetul încep să clocotească, adaugă trei lingurițe de bicarbonat de sodiu. Această metodă te va ajuta să îndepărtezi arsura, însă va emana un miros puternic neplăcut în casă, așa că asigură-te că geamurile sunt deschise, iar ușa de la bucătărie e închisă pentru a nu se răspândi și în celelalte camere. Pe măsură ce apa și oțetul fierb în oală, vei observa cum arsura se desprinde. Folosește o paletă de lemn pentru a o îndepărta complet. La final, cu un burete abraziv curăță ceea ce a mai rămas pe pereții vasului.

Bicarbonatul de sodiu cu lămâie

Aciditatea sucului de lămâie va dizolva cu ușurință arsurile de pe oale. Stoarce sucul de la două lămâi, pune-l peste arsură și lasă-l să acționeze zece minute. Adaugă apoi două linguri de bicarbonat de sodiu și curăță suprafața cu un burete. Dacă nu ai la îndemână bicarbonat, poți folosi sare mare ca înlocuitor.

Sarea de bucătărie

Datorită texturii sale, sarea de bucătărie e un bun ajutor la înlăturarea arsurilor. Realizează o pastă din două linguri de sare grunjoasă și oțet cât să se creeze un amestec omogen. Pune-o pe buretele de vase și curăță oalele arse.

Apă cu praf de copt

Apa și praful de copt formează o soluție care combate arsurile de pe oale. La un litru de apă adaugă două linguri de praf de copt și lasă-le la înmuiat pentru câteva ore. Arsurile vor fi mult mai ușor de îndepărtat, la fel și petele de pe oalele din inox.

Apă minerală

Grăsimea arsă, de exemplu cea rezultată în urma preparării cărnii sau a gogoșilor, o poți curăța într-un mod simplu cu apă minerală. Pune apa în tigaie cât timp grăsimea încă mai este caldă, astfel o vei îndepărta cu ușurință.

Alte articole

Pregătește propriile mixuri pentru ceaiuri
9 tipuri de aluat pentru rețete reușite
5 trucuri pentru o friptură fragedă