Cum să asociezi ingredientele în salată

[vc_row el_class="post-sfaturi"][vc_column][vc_column_text]Salatele sunt cel mai adesea asociate cu anotimpul de vară, atunci când poți găsi legume de sezon proaspete. Însă știai că există și salate calde, perfecte toamna? Sau faptul că unele dressing-uri se potrivesc mai bine anumitor tipuri de salate? Află în ghidul de mai jos cum te poți bucura de cele mai gustoase salate.

Frunzele de salată contează

Deși salata iceberg pare cea mai simplă alegere, aceasta nu are o aromă puternică. Optează pentru diverse tipuri de salate, cum ar fi rucola sau spanacul. De asemenea, poți adăuga ierburi aromatice, precum frunze proaspete de busuioc. Există și salate pentru care nu vei avea nevoie de frunze, ci doar de legume sau de câteva ierburi aromatice, precum o salată din rădăcinoase la cuptor.

Adaugă ceva dulce

Deși pare neobișnuit să adaugi ceva dulce în salata ta, vei reuși să creezi un fel echilibrat și gustos. De exemplu, într-o salată în care ai folosit carne de pui, poți adăuga câteva căpșunimure sau portocală, vita este excelentă cu felii subțiri de măr sau mango, iar carnea de porc poate fi ușor asociată cu stafide sau ananas.

Câte un dressing diferit pentru fiecare ocazie

Dacă nu ești sigură ce dressing să alegi, este bine să asociezi ingredientele cu o aromă și textură delicate cu un sos subtil. De exemplu, pentru o salată Caprese, cu mozzarela, busuioc și roșii, este recomandat să alegi un dressing simplu de ulei de măsline și oțet balsamic. Mai multe tipuri de dressinguri găsești în articolul “5 idei de dressing pentru salate”.

Urmează 4 pași simpli

În cele din urmă, poți construi o salată după propriile gusturi urmând câțiva pași simpli.
  1. Alege frunzele de salată
Salata iceberg, varza și spanacul se potrivesc perfect cu un dressing cremos, pe bază de maioneză sau iaurt. Dacă primăvara și vara au trecut, poți opta pentru cartofi la cuptor, orez, paste sau fasole. 2. Adaugă legume și fructe Este important ca salata să fie la fel de aspectuoasă pe cât este de gustoasă: adaugă avocado, ardei gras, roșii, ceapă, dar și pepene galben, struguri, căpșuni sau alte fructe. 3. Adaugă proteine Proteinele din salată sunt cele care duc la senzația de sațietate. Carnea este o alegere foarte bună, precum puiul la grătar, carnea de vită sau chiar orice tip de pește. Dacă te afli în perioada de post sau nu consumi carne, poți opta pentru tofu. 4. Ceva special Aici poți adăuga ceva care poate să îți transforme salata complet! Ai de ales între nuci sau alune, fructe uscate, ierburi aromatice, tipuri de brânză, măsline, crutoane și multe alte opțiuni.   Salatele sunt delicioase, iar acum știi cum să combini ingredientele pentru a obține un fel excelent![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Alte articole

Pregătește propriile mixuri pentru ceaiuri
Cum să îndepărtezi ușor arsurile de pe oale?
9 tipuri de aluat pentru rețete reușite