Cum alegi și pregătești carnea de miel

De pe masa de Paște a românilor nu lipsesc ouăle roșii, pasca și preparatele din carne de miel. Dar cea mai importantă tradiție este faptul că ne bucurăm de toate aceste bunătăți în familie.

Bunica ți-a pregătit câteva idei și sfaturi legate de prepararea mielului. E important să știi ce părți să alegi pentru fiecare rețetă, dar și cum să combini ingredientele pentru un festin delicios.

  • Pulpa și coastele sunt cele mai fine părți ale mielului. De regulă, ele se prepară la cuptor, în mediu uscat, fără vreun sos sau lichid în care să fie gătite.
  • Dacă măcelarul îți pregătește carnea, roagă-l să-ți păstreze și părțile mai grase pe care le poți folosi pentru o supă.
  • Înainte să o pui în cuptor, scoate carnea din frigider și las-o să ajungă la temperatura camerei, circa 30 de minute, ca să se coacă uniform. 
  • Evită să o coci la peste 200 de grade, ca să nu se usuce.
  • Condimentele ideale pentru miel sunt boabele de muștar, rozmarin, lămâie, usturoi, mentă și harissa
  • Părțile inferioare ale mielului sunt mai bogate în fibre și au un gust mai bun când sunt gătite la temperaturi mai scăzute. Părțile centrale, în schimb (coastele, pieptul) pot fi gătite mai rapid, pe grătar sau în tigaie, asezonate cu un sos savuros.
  • Un truc din ghidul Michelin ne recomandă piure-ul de fenicul și păstârnac ca garnitură pentru carnea de miel.

Alte articole

Trucuri pentru curățenia de iarnă
Nu arunca: repară!
Vânătoarea de urzici și recomandări delicioase