Pui cu Glazură de Caise

Pui cu Glazură de Caise

45 de minute

mediu

Bunica deschide caietul cu rețete la pagina ”Pui cu Glazură de Caise”. Da, chiar asta scrie. Alăturarea dintre pui și nectarul caiselor este obiectul deliciului culinar, apreciată de chefi renumiți din jurul lumii.

Puiul poate părea o mâncare de bază, de care și copiii se pot plictisi. Însă cu ingredientele potrivite, la fiecare cină tu și membrii familiei veți intra în alt restaurant. Așadar, să trecem la treabă!

 

Ingrediente

  • 500 g piept de pui, tăiat în bucățele
  • 1 sau 2 capete de broccoli, tăiat buchețele mai mici
  • ulei Untdelemn de la Bunica cu Vitamina D
  • sare și piper
  • jumătate de linguriță de usturoi granulat
  • 3 sferturi de cană de gem de caise
  • 1 cățel de usturoi mărunțit
  • 2 linguri de sos de soia
  • 300g orez brun
  • 1 lingură și jumătate zahăr brun
  • 3 linguri de făină albă

Cum prepari?

Puiul cu glazură de caise se prepară mai repede decât crezi. Puiul este moale și suculent, iar ca garnitură, am ales broccoli la cuptor și orez. Desigur, poți încerca și cu alte variante de garnituri.

  1. Încălzește cuptorul la 180 ͦC. Pune buchețelele de broccoli într-o tavă de copt, peste o hârtie de copt și presară-l cu sare și ulei. Lasă-l la copt timp de 20 de minute, sau până se rumenește.
  2. În timp ce broccoli-ul e în cuptor, presară peste pui sare, piper și usturoiul granulat. Trece-l apoi printr-un strat de făină.
  3. Pune o tigaie pe foc și pune uleiul la încins. Adaugă puiul, pe un singur strat. Gătește-l până se rumenește, timp de 5-6 minute pe fiecare parte.
  4. Amestecă gemul, usturoiul mărunțit, sosul de soia și zahărul brun. Rezultatul va fi un sos dens. După ce puiul s-a rumenit, adaugă sosul în tigaie și amestecă. Lasă pe foc timp de 10 minute, ca sosul să se îngroașe și mai mult.
  5. Când scoți broccoli-ul din cuptor, îl poți adăuga în tigaie alături de restul ingredientelor. Fierbe și orezul timp de 15-20 minute, conform instrucțiunilor de pe ambalaj și totul este gata de servit!
 

Alte retete

Curcan cu legume, vitamine și proteine
Rețetă borș de pește
Supă cremă de cartofi cu praz