Piept de rață cu cartofi piure

3

60 minute

Mediu

Ingrediente

  • 3 bucăți piept de rață
  • 800g cartofi
  • 4 linguri muștar
  • 2 linguri miere de albine
  • 1 linguriță oțet
  • sare și piper
  • puțină sare grunjoasă
  • 6 linguri de ulei de floarea-soarelui Untdelemn de la Bunica vitamina D

Cum se prepară?

  1. Asezonează bucățile de rață cu sare și piper proaspăt măcinat, apoi pune-le pe o farfurie pe care o acoperi cu folie alimentară și lasă-le să se odihnească la temperatura camerei.
  2. Curăță cartofii de coajă, pune-i într-o oală cu multă apă rece și sare. Lasă-i la fiert 30-35 de minute.
  3. Scoate cartofii când sunt gata, zdrobește-i și adaugă cinci linguri de ulei de floarea-soarelui, muștar si sare după gust. Amestecă încet până se formează un piure cremos.
  4. Umple o cratiță cu apă caldă și așază deasupra cratiței bolul în care se află piureul. Ajută la menținerea temperaturii și nu lasă compoziția din cartofi să se oxideze.
  5. Într-o tigaie pune o lingură de ulei la încins și prăjește bucatile de rață timp de 10 minute pe fiecare parte.
  6. Scoate bucățile de rață pe o farfurie. Păstrează grăsimea rezultată în urma prăjitului, adaugă oțetul, mierea și două linguri de apă.
  7. Lasă-le pe foc câteva minute să se lege sosul și pune pieptul de rață în sos. Lasă-le pe foc pentru alte trei minute până ce sosul se reduce.
  8. Așază totul pe o farfurie. Stropește cartofii cu câteva linguri de sos de miere.

Alte articole

Mâncare de dovlecei
Saramură de pui cu roșii și ardei copți
Păstrăv la cuptor cu usturoi verde și cartofi noi