Rețete
Vinete parmigiana
Deși proveniența acestui preparat este incertă, un lucru este sigur: sosul de roșii în stil...[mai mult]


Rețete
Salată de fructe cu care să-ncepi vara
Temperaturile înalte atrag și mese scăzute în calori, sau, cel puțin, mai ușoare. Fructele sunt...[mai mult]


Articole
Termoizolarea casei – pasul benefic pentru tine și mediu
Cu toții ne dorim o casă confortabilă și durabilă. Atunci când construim de la zero...[mai mult]


Piept de rață cu cartofi piure

3
60 minute
Mediu
Ingrediente
- 3 bucăți piept de rață
- 800g cartofi
- 4 linguri muștar
- 2 linguri miere de albine
- 1 linguriță oțet
- sare și piper
- puțină sare grunjoasă
- 6 linguri de ulei de floarea-soarelui Untdelemn de la Bunica vitamina D
Cum se prepară?
- Asezonează bucățile de rață cu sare și piper proaspăt măcinat, apoi pune-le pe o farfurie pe care o acoperi cu folie alimentară și lasă-le să se odihnească la temperatura camerei.
- Curăță cartofii de coajă, pune-i într-o oală cu multă apă rece și sare. Lasă-i la fiert 30-35 de minute.
- Scoate cartofii când sunt gata, zdrobește-i și adaugă cinci linguri de ulei de floarea-soarelui, muștar si sare după gust. Amestecă încet până se formează un piure cremos.
- Umple o cratiță cu apă caldă și așază deasupra cratiței bolul în care se află piureul. Ajută la menținerea temperaturii și nu lasă compoziția din cartofi să se oxideze.
- Într-o tigaie pune o lingură de ulei la încins și prăjește bucatile de rață timp de 10 minute pe fiecare parte.
- Scoate bucățile de rață pe o farfurie. Păstrează grăsimea rezultată în urma prăjitului, adaugă oțetul, mierea și două linguri de apă.
- Lasă-le pe foc câteva minute să se lege sosul și pune pieptul de rață în sos. Lasă-le pe foc pentru alte trei minute până ce sosul se reduce.
- Așază totul pe o farfurie. Stropește cartofii cu câteva linguri de sos de miere.