Rețete
Mâncare de dovlecei
Mâncarea de dovlecei este una dintre acele rețete care aduc gustul copilăriei și prospețimea verii...[mai mult]


Rețete
Pizza cu legume de vară
Vara e sezonul ideal pentru legume proaspete și aromate, iar această pizza le pune în...[mai mult]


Articole
Cum să-ți menții sănătatea mintală în perioadele aglomerate
Când viața devine haotică, iar sarcinile se adună una după alta, este ușor să neglijezi...[mai mult]


Piept de rață cu cartofi piure

3
60 minute
Mediu
Ingrediente
- 3 bucăți piept de rață
- 800g cartofi
- 4 linguri muștar
- 2 linguri miere de albine
- 1 linguriță oțet
- sare și piper
- puțină sare grunjoasă
- 6 linguri de ulei de floarea-soarelui Untdelemn de la Bunica vitamina D
Cum se prepară?
- Asezonează bucățile de rață cu sare și piper proaspăt măcinat, apoi pune-le pe o farfurie pe care o acoperi cu folie alimentară și lasă-le să se odihnească la temperatura camerei.
- Curăță cartofii de coajă, pune-i într-o oală cu multă apă rece și sare. Lasă-i la fiert 30-35 de minute.
- Scoate cartofii când sunt gata, zdrobește-i și adaugă cinci linguri de ulei de floarea-soarelui, muștar si sare după gust. Amestecă încet până se formează un piure cremos.
- Umple o cratiță cu apă caldă și așază deasupra cratiței bolul în care se află piureul. Ajută la menținerea temperaturii și nu lasă compoziția din cartofi să se oxideze.
- Într-o tigaie pune o lingură de ulei la încins și prăjește bucatile de rață timp de 10 minute pe fiecare parte.
- Scoate bucățile de rață pe o farfurie. Păstrează grăsimea rezultată în urma prăjitului, adaugă oțetul, mierea și două linguri de apă.
- Lasă-le pe foc câteva minute să se lege sosul și pune pieptul de rață în sos. Lasă-le pe foc pentru alte trei minute până ce sosul se reduce.
- Așază totul pe o farfurie. Stropește cartofii cu câteva linguri de sos de miere.