Piept de rață cu cartofi piure

3

60 minute

Mediu

Ingrediente

  • 3 bucăți piept de rață
  • 800g cartofi
  • 4 linguri muștar
  • 2 linguri miere de albine
  • 1 linguriță oțet
  • sare și piper
  • puțină sare grunjoasă
  • 6 linguri de ulei de floarea-soarelui Untdelemn de la Bunica vitamina D

Cum se prepară?

  1. Asezonează bucățile de rață cu sare și piper proaspăt măcinat, apoi pune-le pe o farfurie pe care o acoperi cu folie alimentară și lasă-le să se odihnească la temperatura camerei.
  2. Curăță cartofii de coajă, pune-i într-o oală cu multă apă rece și sare. Lasă-i la fiert 30-35 de minute.
  3. Scoate cartofii când sunt gata, zdrobește-i și adaugă cinci linguri de ulei de floarea-soarelui, muștar si sare după gust. Amestecă încet până se formează un piure cremos.
  4. Umple o cratiță cu apă caldă și așază deasupra cratiței bolul în care se află piureul. Ajută la menținerea temperaturii și nu lasă compoziția din cartofi să se oxideze.
  5. Într-o tigaie pune o lingură de ulei la încins și prăjește bucatile de rață timp de 10 minute pe fiecare parte.
  6. Scoate bucățile de rață pe o farfurie. Păstrează grăsimea rezultată în urma prăjitului, adaugă oțetul, mierea și două linguri de apă.
  7. Lasă-le pe foc câteva minute să se lege sosul și pune pieptul de rață în sos. Lasă-le pe foc pentru alte trei minute până ce sosul se reduce.
  8. Așază totul pe o farfurie. Stropește cartofii cu câteva linguri de sos de miere.

Alte articole

Orez cu urzici
Lasagna clasică
Quesadilla de pui