Tipuri de yoga pentru a te conecta cu tine

Yoga echilibrează mintea și aduce corpul în starea lui naturală. Nu sunt vorbe-n vânt, ci necesități care au apărut ca o formă de remediere a traseelor fizice și mentale de zi cu zi, care ne rigidizează corpul și gândurile. Suntem deseori blocați într-o singură postură ore la rând: la birou, în mașină, la școală sau chiar la sala de sport, dacă nu știm să lucrăm armonios.

Yoga e o școală complexă, cu mii de ani de cercetare în spate, care și-a dovedit eficiența atât în privința afecțiunilor, cât și în privința îmbunătățirii stării generale.

Bunica îți povestește astăzi despre câteva posturi simple pe care le poți încerca în orice loc: acasă, în vacanță, în parc, practic, oriunde. Nu ai nevoie decât de o saltea și de câteva momente pentru tine.

 

Malasana

 

Poziția Malasana detensionează spatele, deschide șoldurile și are 3 grade de dificultate. Începătorii trebuie să se asigure că își țin călcâiele la o distanță egală cu lățimea saltelei pe care exersează. Îndoaie genunchii până jos și îndoaie bazinul cât mai în afară. Sprijină brațele între genunchi și unește palmele ca într-o poziție de rugăciune. Pentru a rămâne conectat cu corpul tău, pune presiune pe coate, coapse și genunchi. Rămâi în această poziție preț de 5 respirații complete și repetă poziția de trei ori.

 

foto: https://www.shutterstock.com/ro/image-photo/fitness-people-healthy-lifestyle-concept-young-1203980485

 

Utthita Trikonasa

 

O poziție pe care o iei din picioare, la fel de benefică pentru spate, pentru întărirea abdomenului și întinderea corpului. Începe prin a-ți așeza picioarele: priciorul drept perpendicular cu podeaua (la 900), iar piciorul stâng la 450 de podea. Întinde-ți brațele și ține-le paralel cu podeaua, cu palmele în jos. Inspiră adânc, apoi expiră în timp ce îndoi tot corpul din șold, către piciorul drept, respectând poziția brațelor. Încearcă să atingi cu mâna dreaptă glezna piciorului drept, dar dacă nu poți ajunge cu mâna la gleznă, te poți ajuta cu un bloc sau o cutie rezistentă. Palma stângă ridicată trebuie să fie în linie dreaptă cu brațul. Privește în sus, către tavan, menține pentru câteva secunde, apoi revino în poziție normală.

Ustrasana

 

Ustrasana sau poziția cămilei mărește flexibilitatea coloanei, îmbunătățește postura, dar și digestia! E o postură de nivel intermediar, prin care se încheie exercițiile de yoga.

Așază-ți genunchii pe saltea și menține-i în linie dreaptă, cu umerii și tălpile paralele cu tavanul. Poziționează palmele pe șolduri, cu coatele orientate spre spate. Din această poziție, îndoaie spatele, astfel încât pieptul să se ridice cât mai mult în sus. Poziția se poate opri aici sau poți continua, spijinindu-ți corpul cu ajutorul degetelor de la picioare fixate pe saltea. Încearcă să atingi cu palmele călcâiele, în timp ce aduci bazinul și pieptul în față și privești în sus. Menține poziția câteva momente, apoi revino treptat în poziția inițială. Bărbia vine către piept, în timp ce îți așezi din nou palmele pe șolduri, cu coatele orientate în spate.

Îți recomandăm, pentru efecte optime, să urmărești un video tutorial pe YouTube care să te ghideze pas cu pas pe parcursul fiecărei posturi.

 

 

Alte articole

Cele mai bune fructe și legume pentru sănătatea tenului
Obiceiuri care îți îmbunătățesc somnul
Germenii, sănătate în miniatură