Rețete
Babka
Dacă îndrăgești cozonacul românesc, babka ți se va părea o variantă interesantă și surprinzătoare. Similar...[mai mult]
Rețete
Cârnați de casă
Cârnații de casă sunt nelipsiți de pe mesele românilor în perioada sărbătorilor. Aroma lor inconfundabilă,...[mai mult]
Articole
Sărbătorește sustenabil de Crăciun
Crăciunul este un moment de bucurie, dar și o perioadă de consum excesiv. De la...[mai mult]
Pui prăjit cu cartofi dulci
2
80 minute
Mediu
"Pui prăjit cu cartofi la cuptor? O masă desăvârșită pentru gurmanzi."
8 pulpe de pui
125g făină
50g amidon de porumb
1 ou
200ml de apă foarte rece
½ linguriță praf de copt
pesmet
1 linguriță de chimen 1 linguriță de ghimbir
1kg de cartofi dulci
1 ceapă
1 cățel de usturoi
sare și piper
ulei de floarea-soarelui Untdelemn de la Bunica pentru prăjit fără mirosuri Amestecă făina, amidonul și praful de copt. Bate oul și pune apa. Combină ingredientele uscate cu cele umede și amestecă până obții consistența unui aluat de clătite.
Condimentează pulpele de pui cu sare și piper după gust și trece-le prin amestecul de mai sus și apoi prin pesmet.
Încălzește o cantitate generoasă de ulei de floarea-soarelui într-o fripteuză sau o tigaie înaltă. Introdu pulpele atunci când uleiul s-a încins și lasă-le la prăjit pentru 10 minute.
Atunci când sunt gata așază-le într-un vas pe un prosop de hârtie ca să absoarbă excesul de ulei.
Spală cartofii dulci și taie-i cubulețe, lăsându-le coaja.
Amestecă într-un castron mare usturoiul, ceapa tocată, condimentele, o lingură de ulei de floarea-soarelui, sarea și piperul. Pune tot amestecul peste cartofii dulci.
Pune cartofii la cuptor la 200 °C, timp de 30 de minute. Amestecă-i frecvent ca să iasă rumeni pe toate părțile.
Îți doresc poftă bună!