Curcan cu legume, vitamine și proteine

30 minute

mediu

Carnea de curcan este bogată în proteine, nutrienți și îți dă energie pentru o zi întreagă. E rândul tău să prepari o masă pentru cineva drag, sau pentru mai mulți: rețeta e gândită pentru 4 porții. Așadar, ce adăugăm pe lista de cumpărături?

Ingrediente

  • 3-4 linguri de Untdelemn de la Bunica Vitamina D
  • 1 cană ceapă albă tocată mărunt
  • 2 cepe verzi tocate mărunt
  • 2 ardei grași (preferabil roșu sau galben), tocați mărunt
  • 2 căței de usturoi tocați
  • 1 kilogram de carne de curcan tocată
  • 1 linguriță fulgi de chili (opțional)
  • 2 linguri de pătrunjel
  • sare

Cum se prepară?

Pune 2 linguri de Untdelemn de la Bunica Vitamina D într-o tigaie mare la foc mediu. Adaugă ceapa tocată și ardeii grași și călește-le câteva minute, până când se înmoaie. Adaugă și usturoiul și mai gătește încă 30 de secunde.

Într-o altă tigaie, adaugă 1-2 linguri de ulei pe centru. Așază acolo carnea tocată de curcan, presară sare și fulgi de chili și las-o la rumenit, amestecând încontinuu.

După ce curcanul e gata, adaugă-l în prima tigaie, cea cu legume, presărând mai multă sare și fulgi de chili pe parcurs. După ce ai oprit focul, adaugă și pătrunjel sau coriandru proaspăt tocat. 

Preparatul se poate consuma ca atare sau cu garnitură de orez sau tăiței.

Poftă bună tuturor!

Alte articole

Orez cu urzici
Lasagna clasică
Quesadilla de pui