Mâncare de dovlecei
Mâncarea de dovlecei este una dintre acele rețete care aduc gustul copilăriei și prospețimea verii...[mai mult]


Pizza cu legume de vară
Vara e sezonul ideal pentru legume proaspete și aromate, iar această pizza le pune în...[mai mult]


Cum să-ți menții sănătatea mintală în perioadele aglomerate
Când viața devine haotică, iar sarcinile se adună una după alta, este ușor să neglijezi...[mai mult]


Curcan cu legume, vitamine și proteine

30 minute
mediu
Carnea de curcan este bogată în proteine, nutrienți și îți dă energie pentru o zi întreagă. E rândul tău să prepari o masă pentru cineva drag, sau pentru mai mulți: rețeta e gândită pentru 4 porții. Așadar, ce adăugăm pe lista de cumpărături?
Ingrediente
- 3-4 linguri de Untdelemn de la Bunica Vitamina D
- 1 cană ceapă albă tocată mărunt
- 2 cepe verzi tocate mărunt
- 2 ardei grași (preferabil roșu sau galben), tocați mărunt
- 2 căței de usturoi tocați
- 1 kilogram de carne de curcan tocată
- 1 linguriță fulgi de chili (opțional)
- 2 linguri de pătrunjel
- sare
Cum se prepară?
Pune 2 linguri de Untdelemn de la Bunica Vitamina D într-o tigaie mare la foc mediu. Adaugă ceapa tocată și ardeii grași și călește-le câteva minute, până când se înmoaie. Adaugă și usturoiul și mai gătește încă 30 de secunde.
Într-o altă tigaie, adaugă 1-2 linguri de ulei pe centru. Așază acolo carnea tocată de curcan, presară sare și fulgi de chili și las-o la rumenit, amestecând încontinuu.
După ce curcanul e gata, adaugă-l în prima tigaie, cea cu legume, presărând mai multă sare și fulgi de chili pe parcurs. După ce ai oprit focul, adaugă și pătrunjel sau coriandru proaspăt tocat.
Preparatul se poate consuma ca atare sau cu garnitură de orez sau tăiței.
Poftă bună tuturor!