Vinete parmigiana
Deși proveniența acestui preparat este incertă, un lucru este sigur: sosul de roșii în stil...[mai mult]


Salată de fructe cu care să-ncepi vara
Temperaturile înalte atrag și mese scăzute în calori, sau, cel puțin, mai ușoare. Fructele sunt...[mai mult]


Termoizolarea casei – pasul benefic pentru tine și mediu
Cu toții ne dorim o casă confortabilă și durabilă. Atunci când construim de la zero...[mai mult]


Curcan cu legume, vitamine și proteine

30 minute
mediu
Carnea de curcan este bogată în proteine, nutrienți și îți dă energie pentru o zi întreagă. E rândul tău să prepari o masă pentru cineva drag, sau pentru mai mulți: rețeta e gândită pentru 4 porții. Așadar, ce adăugăm pe lista de cumpărături?
Ingrediente
- 3-4 linguri de Untdelemn de la Bunica Vitamina D
- 1 cană ceapă albă tocată mărunt
- 2 cepe verzi tocate mărunt
- 2 ardei grași (preferabil roșu sau galben), tocați mărunt
- 2 căței de usturoi tocați
- 1 kilogram de carne de curcan tocată
- 1 linguriță fulgi de chili (opțional)
- 2 linguri de pătrunjel
- sare
Cum se prepară?
Pune 2 linguri de Untdelemn de la Bunica Vitamina D într-o tigaie mare la foc mediu. Adaugă ceapa tocată și ardeii grași și călește-le câteva minute, până când se înmoaie. Adaugă și usturoiul și mai gătește încă 30 de secunde.
Într-o altă tigaie, adaugă 1-2 linguri de ulei pe centru. Așază acolo carnea tocată de curcan, presară sare și fulgi de chili și las-o la rumenit, amestecând încontinuu.
După ce curcanul e gata, adaugă-l în prima tigaie, cea cu legume, presărând mai multă sare și fulgi de chili pe parcurs. După ce ai oprit focul, adaugă și pătrunjel sau coriandru proaspăt tocat.
Preparatul se poate consuma ca atare sau cu garnitură de orez sau tăiței.
Poftă bună tuturor!