Cum vor arăta casele ecologice ale viitorului

O viață cu adevărat sustenabilă cuprinde tot: de la alimentație, până la acțiuni concrete de reciclare și reutilizare a produselor sau modul în care ne construim căminul. Și prin alegerea casei, a materialelor folosite sau a designului putem încerca să diminuăm risipa de resurse.

Arhitecturi și forme de viitor

Casa ta poate fi prietenoasă cu mediul nu doar prin tehnologia bazată pe reutilizarea resurselor naturale de tipul panourilor fotovoltaice, ci și prin design și arhitectură. În general, casele care se folosesc de puține materiale de construcții, care ocupă o suprafață mică de teren sau care se îmbină armonios cu natura sunt considerate sustenabile.

Casele-container

Realizate, în general, din pereți metalici, containerele sunt case prefabricate, în funcție de dimensiunea și numărul de niveluri de care ai nevoie. Oferă un aspect exterior industrial, ușor dur, însă interiorul poate fi decorat după bunul plac. Construcția unei astfel de case nu necesită o durată mare de timp și sunt utilizate materiale puține, dar durabile, pentru o amprentă de carbon cât mai mică.

Casele dom

Un alt tip de casă care ocupă o suprafață mică este casa sub formă de dom. Și, deși pare mică la exterior, este foarte încăpătoare și spațioasă în interior. Este construită din lemn, pe un schelet hexagonal, este durabilă și rezistentă la intemperii și cutremure.

Casele cu adevărat verzi

De cele mai multe ori, acoperișurile caselor adoptă un stil convențional, însă cum ar fi să ai o grădină în loc de acoperiș? Acoperișurile verzi sunt o metodă de a folosi eficient apa pluvială, de a reduce poluarea din orașe, dar și costurile de încălzire și răcire a locuințelor cu ajutorul stratului de pământ care izolează termic casa.

Materiale prietenoase cu mediul

Dacă vrei să îți construiești o casă prietenoasă cu mediul, iată ce materiale de construcții poți folosi.

Lemnul

Cheresteaua este un material foarte util, des utilizat în construcții. Pentru că provine din lemnul oricărui tip de copac, cheresteaua este un material ecologic durabil, care poate fi reutilizat în orice proiect după demolarea construcțiilor.

Plasticul reciclat

Reciclarea materialului plastic este utilizată în multe domenii, inclusiv în construcții. Specialiștii din domeniu au creat un tip de beton realizat din ambalaje plastice reciclate și deșeuri menajere, care ajută la reducerea amprentei de carbon și a efectului de seră.

Materiale rămase

Orice rămâne în urma altor construcții este bine-venit. Materialele reciclate ca țiglele pentru acoperiș, lemnul sau cărămizile ajută la integrarea casei în restul peisajului sau cartierului și ajută la micșorarea amprentei de carbon prin refolosirea materialelor.

Conștientizarea faptului că tot ce facem influențează mediul înconjurător ne îndeamnă să privim propriul cămin cu alți ochi. Așa cum construim o casă, construim și viitorul.

Alte articole

Cum să plantezi un copac
5 moduri de a economisi apa
Cum poți salva mobila veche