Cum să îți petreci timpul liber cât mai verde

Mediul înconjurător și siguranța tuturor ar trebui să fie o preocupare integrată în viața de zi cu zi. Ideal ar fi ca tot ceea ce facem pentru stabilitatea mediului să fie o activitate neîncetată și să încercăm să adoptăm un comportament verde indiferent de situațiile sociale sau de momentele din zi. Conștientizarea o putem exersa mai ales în timpul liber, când tot ce ne dorim este să ne relaxăm după o săptămână încărcată. Iată câteva exemple de cum să îți petreci timpul liber și, în același timp, să ai grijă de natură.

1.      Refolosește borcanele bunicii

Cu toții avem borcane curate, păstrate în dulap sau în debara, rămase după ce copiii au terminat dulceața bunicii. De cele mai multe ori, le păstrăm pentru că știm că ne vor trebui într-o zi, dar nu suntem siguri când și la ce le vom folosi. Așa că dacă ai o zi liberă pe care vrei să o dedici organizării casei, adună toți membrii familiei și implică-i în organizarea borcanelor. Roagă-i să le dea o nouă întrebuințare, puteți să le umpleți cu bomboane, cu pensulele celor mici sau cu piese mici și șuruburi. La final, puteți lipi etichete pe capacul sau pe peretele borcanului.

2.      Haine donate - dulap și oameni fericiți

În tema organizării casei includem și organizarea dulapului. Hainele pe care nu le mai porți, care nu îți mai vin sau pe care nu apuci niciodată să le folosești le poți dona. Strânge-le pe toate în saci sau în cutii și oferă-le magazinelor cu articole la mâna a doua, organizațiilor care strâng donații constând în haine sau chiar apropiaților sau prietenilor.

3.      Pictează natural

Pentru momentele de relaxare în familie, puteți picta împreună. În loc să folosiți culori pe bază de substanțe chimice, toxice pentru cei mici, puteți să realizați împreună pigmenții și culorile din plante, condimente sau fructe. Afinele, căpșunile, muștarul pulbere sau sfecla sunt alimente extrem de pigmentate, care în mod normal pătează cu ușurință țesăturile, dar atunci când li se oferă o altă întrebuințare devin pigmenți intenși și ușor de folosit. Pot fi folosiți atât pe material textil, cât și pe hârtie, iar copiii își pot da frâu liber imaginației în siguranță.

4.      Pedalează, pedalează!

Plimbările pe bicicletă nu au făcut rău nimănui, mai ales mediului. Dimpotrivă. Poți înlocui oricând mașina personală sau mijloacele de transport în comun cu bicicleta. Iar dacă vrei să propui o activitate de familie, ia-i pe toți cei dragi la o plimbare relaxantă prin parc, iar la final puteți încheia ziua cu o limonadă rece.

Micile activități aduc o schimbare majoră în timp, iar timpul liber petrecut alături de cei dragi având grijă și de mediul înconjurător este un pas mare spre o viață mai bună.

Alte articole

Cum să plantezi un copac
5 moduri de a economisi apa
Cum poți salva mobila veche