Vinete parmigiana
Deși proveniența acestui preparat este incertă, un lucru este sigur: sosul de roșii în stil...[mai mult]


Salată de fructe cu care să-ncepi vara
Temperaturile înalte atrag și mese scăzute în calori, sau, cel puțin, mai ușoare. Fructele sunt...[mai mult]


Termoizolarea casei – pasul benefic pentru tine și mediu
Cu toții ne dorim o casă confortabilă și durabilă. Atunci când construim de la zero...[mai mult]


Ce să faci cu resturile de legume: alte delicatese!

Fiecare sesiune de gătit se termină într-un mare fel (de mâncare). Dar și cu foarte multe resturi. Iar dacă nu locuiești la țară și nu dispui de o echipă determinată de asistenți cu pene care să curețe toate semințele și cojile din tavă, Bunica îți dă de lucru și în bucătăria urbană. Există o soluție prin care poți minimiza risipa alimentară și te poți bucura de mai mult gust.
Poți să faci o zeamă de legume savuroasă pe care să o adaugi în ciorbe, tocănițe și alte mâncăruri delicioase, doar din resturile altor preparate. Cum procedezi?
- După ce le-ai spălat foarte bine, păstrează capetele și/ sau cojile legumelor pe care le folosești în preparatele tale: țelină, ceapă, morcovi, cartofi, rădăcini de pătrunjel, dovlecei, salată, păstârnac, sfeclă și lista poate continua.
- Adună-le într-o pungă care se poate închide etanș (genul Ziplock) și ține-le în congelator, până când punga se umple.
- Evită, totuși, capetele de varză de Bruxelles, broccoli sau resturi de fasole verde, pentru că vor da un gust amar rețetei.
- Așadar, fierbe aceste resturi într-o oală umplută 3 sferturi cu apă și lasă totul la foc mic timp de cel puțin 30 de minute. Adaugă condimentele preferate, dar fără sare.
- Apoi trece totul printr-o sită până când rămâi cu lichidul, iar după ce acesta s-a răcit, pune-l la congelator și folosește-l atunci când vei găti data viitoare. La congelator va rezista cel mult 3 luni, iar la frigider, cel mult 4 zile.
Dacă ai o cantitate mică, o poți păstra și în tăvi de gheață.
Spune-i Bunicii la ce o vei folosi!