Rețete
Supă cremă de porumb
Cu o textură fină și o dulceață naturală, supa cremă de porumb este ușor de...[mai mult]
Rețete
Salată de toamna cu varza de Bruxelles
Toamna aduce cu ea o bogăție de arome și culori care pot fi integrate perfect...[mai mult]
Articole
Organizează inteligent bucătăria
Bucătăria este inima casei, un spațiu unde ne petrecem mult timp gătind, mâncând și socializând....[mai mult]
Tort cu fistic
12 portii
55min
medie
Aluat pufos, cu aromă bogată de fistic, plus cremă fină și delicioasă, adică un desert perfect pentru o ocazie specială. Bunica spune că cele mai bune torturi sunt cele pe care le pregătești acasă, de la zero, așa că te invită să încerci acest tort cu fistic și cremă de brânză.
Ingrediente
Blatul de fistic
- 120 g fistic crud nesărat
- 210 g făină
- 1 linguriță praf de copt
- 1/2 linguriță sare
- 70 g unt nesărat, la temperatura camerei
- 4 linguri de Untdelemn de la Bunica Vitamina D
- 150 g zahăr
- 2 ouă
- 1 linguriță de extract de vanilie
- 115 ml lapte
Crema de brânză
- 225 g cremă de brânză, la temperatura camerei
- 150 g unt nesărat, la temperatura camerei
- 350 g zahăr
- 1 linguriță de extract de vanilie
- 1/4 linguriță sare
Crema pentru glazură
- 150 g unt nesărat, la temperatura camerei
- 340 g zahăr pudră
- 3-5 linguri de lapte integral
- Colorant alimentar
Cum se prepară?
Prepararea blatului
- Preîncălzește cuptorul la 180 ͦC.
- Acoperă 2 tăvi cu hârtie de copt și unge-le cu ulei.
- Macină fin fisticul și amestecă-l cu făina, praful de copt și sarea într-un bol.
- Într-un al castron, amestecă untul, uleiul, zahărul, ouăle, extractul de vanilie și laptele până obții o cremă fină și omogenă.
- Amestecă ușor ingredientele uscate cu cele umede.
- Întinde aluatul în cele 2 tăvi rotunde și lasă-l la copt pentru 20-25 de minute. Înainte să scoți tăvile din cuptor, înțeapă aluatul cu o scobitoare pentru a te asigura că scobitoarea iese uscată și curată.
Prepararea cremei
- Folosind un mixer, amestecă încet untul până devine cremos.
- Adaugă crema de brânză, extractul de vanilie și sarea. Mixează până devine omogen.
- Folosind mixerul la viteză mică, adaugă treptat zahărul pudră și mixează la viteză medie până compoziția devine fină și pufoasă.
Prepararea glazurii
- Folosind un mixer, amestecă încet untul până devine cremos.
- Folosind mixerul la viteză mică, adaugă treptat zahărul pudră.
- Adaugă treptat și laptele, folosind o lingură, până când obții consistența dorită.
- Adaugă colorantul alimentar pentru decorare.