Drob vegetal cu ciuperci și nuci
Drobul de post cu ciuperci și nuci este o alternativă delicioasă și hrănitoare la varianta...[mai mult]


Păstrăv la cuptor cu usturoi verde și cartofi noi
Păstrăvul la cuptor este o alegere inspirată pentru o masă echilibrată și sănătoasă. Fraged, aromat...[mai mult]


10 trucuri ingenioase pentru a economisi timp în bucătărie
În ritmul alert al vieții de zi cu zi, fiecare minut contează, iar timpul petrecut...[mai mult]


Salată de (bon) ton

15 minute
ușor
Salata de ton este o cină perfectă, bogată în proteine, ideală într-un regim obișnuit sau dacă ești la dietă. Este fresh, sănătoasă și sățioasă.
Pe lângă asta, se face imediat, în doi timpi și trei mișcări. Bunica te însoțește în prepararea ei, ca de obicei.
De ce anume ai nevoie?
Ingrediente
- 2 linguri iaurt grecesc simplu
- Zeamă de la o jumătate de lămâie
- Un strop de sos picant, Tabasco (opțional)
- 2 linguri Untdelemn de la Bunica Omega 3
- 2 cutii cu ton în suc propriu
- 1/4 ceapă roșie mică, tocată mărunt
- 2 castraveți murați, tocați mărunt
- sare și piper proaspăt măcinat
- 1 jumătate de salată verde
- 2 roșii tăiate
Cum se prepară?
Scurge tonul, apoi pune-l într-un castron și mărunțește-l cu furculița, apoi adăugă ceapa roșie, castraveții, roșiile și salata tăiată la dimensiunea dorită și amestecă ușor.
Într-un castron pune iaurtul, uleiul, zeama de lămâie, sosul picant, sarea și piperul. Amestecă până se omogenizează. Toarnă dressingul peste salată și amestecă.
Se servește cu pâine prăjită, sau, în varianta dietetică, cu crackerși integrali.