Rețete
Vinete parmigiana
Deși proveniența acestui preparat este incertă, un lucru este sigur: sosul de roșii în stil...[mai mult]


Rețete
Salată de fructe cu care să-ncepi vara
Temperaturile înalte atrag și mese scăzute în calori, sau, cel puțin, mai ușoare. Fructele sunt...[mai mult]


Articole
Termoizolarea casei – pasul benefic pentru tine și mediu
Cu toții ne dorim o casă confortabilă și durabilă. Atunci când construim de la zero...[mai mult]


Rețetă borș de pește

1h 50min
mediu-greu
Când te gândești la momentele însorite petrecute la mare sau în deltă, ce arome îți vin în minte? Redescoperă aroma peștelui proaspăt pusă în valoare de legumele pline de savoare, în rețeta de borș a Bunicii.
Ingrediente
- 1 kg pește crap curățat, spălat și porționat
- 4 linguri de Untdelemn de la Bunica Vitamina D
- 2 l apă
- 500 ml borș
- 1 ceapă, curățată, tăiată cubulețe
- 2 morcovi, curățați și tăiați cubulețe
- 1 rădăcină de pătrunjel, curățată, tăiată cubulețe
- 1 țelină mică, curățată, tăiată cubulețe
- 2 ardei grași, spălați, curățați și tăiați mărunt
- 4 roșii, tăiate mărunt
- 40 g orez
- 1 ou bătut
- Câteva fire de leuștean, tăiate mărunt
- Sare, după gust
Cum se prepară?
- Peștele curățat se spală și se dă cu sare.
- Pune cei 2 litri de apă la fiert.
- Separat, călește legumele în cele 4 linguri de ulei până se înmoaie.
- Când apa începe să fiarbă, adaugă toate legumele călite, sare și lasă la fiert timp de 20 de minute.
- După ce au fiert legumele, adaugă orezul și mai lasă totul la fiert, pentru încă 10 minute.
- Acum adaugă peștele.
- Separat, fierbe borșul, pune-l în amestecul de legume cu pește și lasă să fiarbă până când peștele se ridică la suprafață.
- Bate oul împreună cu leușteanul tocat mărunt și toarnă-l ușor în borș. Amestecă ușor pentru a nu se rupe bucățile de pește.
- Oprește focul. Borșul este gata. După gust, poți să mai pui leuștean tocat.