Quiche lorraine cu spanac

Timp de preparare: 1 oră Dificultate: mediu

Ingrediente:

  • 1 lingură Untdelemn de la Bunica Vitamina D
  • 1 ceapă tocată mărunt
  • 100 g ciuperci feliate, proaspete
  • 2 căței de usturoi pisați
  • 300 g spanac proaspăt sau congelat, mărunțit
  • 200 g brânză feta fărâmițată
  • 200 g brânză cheddar răzuită
  • 5 ouă mari
  • 1/2 ceașcă lapte
  • 1/4 linguriță sare
  • 1/4 linguriță piper negru
Cum preparăm?
  1. Încălzește cuptorul la 200 de grade Celsius și unge cu ulei un vas pentru tarte.
  2. Încălzește uleiul într-o tigaie, la foc mediu. Adaugă ceapa și ciupercile și călește-le până se înmoaie, în jur de 7 minute. Adaugă usturoiul și mai călește 1 minut. Adaugă spanacul scurs, brânza feta și cheddar. Amestecă bine încă 2 minute și apoi oprește focul.
  3. Pune compoziția în vasul preparat și uns cu ulei
  4. Într-un bol, amestecă ouăle, laptele, sarea și piperul. Adaugă această compoziție peste cea cu spanac, în vasul pregătit și uns cu ulei.
  5. Pune totul în cuptor și lasă la copt timp de 40-45 de minute, până când preparatul capătă o culoare aurie.
Lasă quiche-ul la răcit timp de 10 minute înainte de feliere și servire. Ai observat că această rețetă nu are și componenta de blat? E varianta dietetică, dar consistentă în același timp. Ornează quiche-ul cu ierburi propaspete după ce îl scoți de la cuptor. Poftă bună!

Alte articole

Orez cu urzici
Lasagna clasică
Quesadilla de pui