Articole
Decoreaza masa de Paste
Ai planificat deja meniul de Paște, lista de cumpărături e gata, dar cum vei pune...[mai mult]
Rețete
Orez cu urzici
Găsim urzici proaspete doar o dată pe an, așa că Bunica te invită să le...[mai mult]
Rețete
Pate de ciuperci
Delectează-te cu un pate vegetal dimineața, la prânz și seara. E simplu de preparat, ușor,...[mai mult]
Quiche lorraine cu spanac
Timp de preparare: 1 oră Dificultate: mediu
Ingrediente:
- 1 lingură Untdelemn de la Bunica Vitamina D
- 1 ceapă tocată mărunt
- 100 g ciuperci feliate, proaspete
- 2 căței de usturoi pisați
- 300 g spanac proaspăt sau congelat, mărunțit
- 200 g brânză feta fărâmițată
- 200 g brânză cheddar răzuită
- 5 ouă mari
- 1/2 ceașcă lapte
- 1/4 linguriță sare
- 1/4 linguriță piper negru
- Încălzește cuptorul la 200 de grade Celsius și unge cu ulei un vas pentru tarte.
- Încălzește uleiul într-o tigaie, la foc mediu. Adaugă ceapa și ciupercile și călește-le până se înmoaie, în jur de 7 minute. Adaugă usturoiul și mai călește 1 minut. Adaugă spanacul scurs, brânza feta și cheddar. Amestecă bine încă 2 minute și apoi oprește focul.
- Pune compoziția în vasul preparat și uns cu ulei
- Într-un bol, amestecă ouăle, laptele, sarea și piperul. Adaugă această compoziție peste cea cu spanac, în vasul pregătit și uns cu ulei.
- Pune totul în cuptor și lasă la copt timp de 40-45 de minute, până când preparatul capătă o culoare aurie.