Prăjitură cu iaurt și cocos

8 portii

70 min

medie

Cele mai bune deserturi sunt cele pe care le pregătești acasă, din ingrediente simple și bune. Bucură-te de o prăjitură pufoasă și aromată, dar și de mirosul apetisant din casă. Bunica te învață azi să prepari prăjitura cu iaurt și cocos.

Ingrediente

  • 160 g făină
  • 2 linguri praf de copt
  • 100 g zahăr pudră
  • 100 g fulgi de cocos
  • 65 g de nuci pecan, măcinate
  • 2 ouă
  • 4 linguri Untdelemn de la Bunica Omega 3
  • 50 g unt
  • 100 g de iaurt gras
  • 65 g de caise confiate, mărunțite

Cum se prepară?

  1. Preîncălzește cuptorul la 180 °C.
  2. Într-un bol încăpător trece prin sită făina, zahărul și praful de copt. Adaugă fulgii de cocos și nucile pecan măcinate și amestecă totul.
  3. Într-un alt bol amestecă bine ouăle, untul topit, uleiul și iaurtul.
  4. Adaugă mixul umed pentru ingredientele uscate și amestecă folosind mixerul sau un tel până obții un aluat fin și omogen.
  5. Adaugă și caisele confiate și amestecă.
  6. Toarnă aluatul obținut într-o tavă de chec sau într-o formă de copt panettone și lasă la copt timp de 40 de minute, până se rumenește frumos.

Pentru a verifica dacă s-a copt, fă testul cu scobitoarea în mijlocul prăjiturii. Dacă iese curată, atunci este gata.

Alte articole

Brioșe cu dovleac
Fursecuri sănătoase fără coacere
Tort cu fistic