Rețete
Brioșe cu dovleac
2 ouă 150 g zahăr 120 ml piure de dovleac 80 ml Untdelemn de la...[mai mult]


Rețete
Ciorbă rădăuțeană
Cremoasă, cu gust bogat de pui și aromă delicioasă de usturoi, ciorba rădăuțeană e o...[mai mult]


Articole
Cum poți salva mobila veche
În SUA se estimează că aproximativ 12 milioane de tone de mobilier ajung la gropile...[mai mult]


Prăjitură cu iaurt și cocos

8 portii
70 min
medie
Cele mai bune deserturi sunt cele pe care le pregătești acasă, din ingrediente simple și bune. Bucură-te de o prăjitură pufoasă și aromată, dar și de mirosul apetisant din casă. Bunica te învață azi să prepari prăjitura cu iaurt și cocos.
Ingrediente
- 160 g făină
- 2 linguri praf de copt
- 100 g zahăr pudră
- 100 g fulgi de cocos
- 65 g de nuci pecan, măcinate
- 2 ouă
- 4 linguri Untdelemn de la Bunica Omega 3
- 50 g unt
- 100 g de iaurt gras
- 65 g de caise confiate, mărunțite
Cum se prepară?
- Preîncălzește cuptorul la 180 °C.
- Într-un bol încăpător trece prin sită făina, zahărul și praful de copt. Adaugă fulgii de cocos și nucile pecan măcinate și amestecă totul.
- Într-un alt bol amestecă bine ouăle, untul topit, uleiul și iaurtul.
- Adaugă mixul umed pentru ingredientele uscate și amestecă folosind mixerul sau un tel până obții un aluat fin și omogen.
- Adaugă și caisele confiate și amestecă.
- Toarnă aluatul obținut într-o tavă de chec sau într-o formă de copt panettone și lasă la copt timp de 40 de minute, până se rumenește frumos.
Pentru a verifica dacă s-a copt, fă testul cu scobitoarea în mijlocul prăjiturii. Dacă iese curată, atunci este gata.