Înghețată făcută în casă, de savurat pe terasă

Cu fructe, vanilie sau ciocolată, înghețata are același efect pentru toată lumea, indiferent de vârstă. Deși e mai simplu să o cumperi de la magazin, e muuult mai sănătos și gustos să o prepari acasă.

Îți poți cumpăra o mașină de înghețată din comerț, dar și dacă ai un blender, poți face o treabă la fel de bună (adaugi lapte alături de fructele mărunțite, mixezi totul și pui la congelator). Și cum înghețata va fi la fel de gustoasă ca ingredientele care o compun, Bunica îți dezvăluie mai jos 5 sfaturi extra care te conduc la un rezultat delicios. 

  1.  Înlocuiește zahărul cu mierea. Aceasta nu schimbă sau alterează aroma celorlalte ingrediente. Ai grijă la cantități!
  2.  Dacă vrei să adaugi bucăți întregi de fructe care să nu înghețe, taie-le cuburi mici și lasă-le la macerat în zahăr pentru câteva ore, ca să eviți înghețarea lor.
  3.  Dacă păstrezi înghețata mai multe zile la frigider, adaugă 100 ml lichior de fructe pentru a preveni transformarea într-un cub de gheață. Varianta asta însă nu o poți împărți cu copiii! :)
  4.  Dacă faci înghețata cu ou, folosește numai ouă proaspete. Oul conține lecitină, care este emulsifiant. Cu cât se învechește, cantitatea de lecitină din ou scade.
  5.  Dacă încerci să faci o înghețată mai dietetică, nu scoate toată cantitatea de smântână din rețetă, este posibil să nu existe suficientă grăsime în amestecul de înghețată. Grăsimea nu îngheață, așa că oferă înghețatei o textură mai fină. Încearcă să mărești cantitatea de grăsime folosind jumătate smântână și jumătate lapte.

Spor la gătit!

Alte articole

Păstrează ierburile proaspete în frigider mai mult timp: 3 soluții
Ceaiul - rețeta minune pentru un păr sănătos
Sparanghelul- eroul din bucate