Decoreaza masa de Paste
Ai planificat deja meniul de Paște, lista de cumpărături e gata, dar cum vei pune...[mai mult]
Orez cu urzici
Găsim urzici proaspete doar o dată pe an, așa că Bunica te invită să le...[mai mult]
Pate de ciuperci
Delectează-te cu un pate vegetal dimineața, la prânz și seara. E simplu de preparat, ușor,...[mai mult]
Înghețată făcută în casă, de savurat pe terasă
Cu fructe, vanilie sau ciocolată, înghețata are același efect pentru toată lumea, indiferent de vârstă. Deși e mai simplu să o cumperi de la magazin, e muuult mai sănătos și gustos să o prepari acasă.
Îți poți cumpăra o mașină de înghețată din comerț, dar și dacă ai un blender, poți face o treabă la fel de bună (adaugi lapte alături de fructele mărunțite, mixezi totul și pui la congelator). Și cum înghețata va fi la fel de gustoasă ca ingredientele care o compun, Bunica îți dezvăluie mai jos 5 sfaturi extra care te conduc la un rezultat delicios.
- Înlocuiește zahărul cu mierea. Aceasta nu schimbă sau alterează aroma celorlalte ingrediente. Ai grijă la cantități!
- Dacă vrei să adaugi bucăți întregi de fructe care să nu înghețe, taie-le cuburi mici și lasă-le la macerat în zahăr pentru câteva ore, ca să eviți înghețarea lor.
- Dacă păstrezi înghețata mai multe zile la frigider, adaugă 100 ml lichior de fructe pentru a preveni transformarea într-un cub de gheață. Varianta asta însă nu o poți împărți cu copiii! :)
- Dacă faci înghețata cu ou, folosește numai ouă proaspete. Oul conține lecitină, care este emulsifiant. Cu cât se învechește, cantitatea de lecitină din ou scade.
- Dacă încerci să faci o înghețată mai dietetică, nu scoate toată cantitatea de smântână din rețetă, este posibil să nu existe suficientă grăsime în amestecul de înghețată. Grăsimea nu îngheață, așa că oferă înghețatei o textură mai fină. Încearcă să mărești cantitatea de grăsime folosind jumătate smântână și jumătate lapte.
Spor la gătit!