Tort cu fistic
Aluat pufos, cu aromă bogată de fistic, plus cremă fină și delicioasă, adică un desert...[mai mult]


Clătite de cartof cu ceapă verde
Puține preparate reușesc să fie potrivite și pentru micul dejun, și pentru prânz sau cină,...[mai mult]


Alternative eco la soluțiile de curățenie
Conform EPA (U.S. Environmental Protection Agency), unele substanțe care se regăsesc în cele mai comune...[mai mult]


Fasole verde cu sos Harissa

4 Porții
30 min
ușor
Cel mai bun mod de a integra mai multe legume în alimentație e să le gătești delicios. Bunica are pentru tine o rețetă plină de savoare care poate fi pregătită rapid, ca fel principal sau garnitură apetisantă. E vorba de fasolea verde care devine, dintr-un foc, vedeta principală a mesei, cu ajutorul unui sos simplu cu Harissa, Untdelemn de la Bunica și zeamă de lămâie. Când te joci în mod creativ cu gusturile, n-ai nevoie de foarte multe ingrediente.
Ingrediente
- 450 g de fasole verde congelată (sau proaspătă, dacă prepari rețeta în lunile de vară)
- 2 linguri de Untdelemn de la Bunica Vitamina D
- 1 lingură pastă Harissa
- 1 linguriță de zeamă de lămâie
- sare și piper, după gust
Cum se prepară?
- Spală și curăță fasolea.
- Încălzește cuptorul la 200 °C.
- Așază fasolea într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și las-o să se rumenească 10 minute.
- Într-un castron, amestecă uleiul, pasta Harissa și zeama de lămâie. Adaugă sare și piper, după gust.
- Toarnă sosul peste fasolea din tavă și amestecă ușor pentru a acoperi totul uniform.
- Lasă fasolea la cuptor pentru încă 10 minute.
- Opțional, poți presăra deasupra semințe de susan sau fulgi de migdale.
Pasta Harissa este un sos picant pe bază de chili, ardei gras și condimente. Dacă preferi o rețetă mai puțin picantă, poți combina Harissa cu sos de roșii sau poți folosi, ca alternativă, doar sos de roșii. Orice variantă ai alege, fasolea va ieși crocantă și apetisantă.
Descarcă PDF