Rețete
Brioșe cu dovleac
2 ouă 150 g zahăr 120 ml piure de dovleac 80 ml Untdelemn de la...[mai mult]


Rețete
Ciorbă rădăuțeană
Cremoasă, cu gust bogat de pui și aromă delicioasă de usturoi, ciorba rădăuțeană e o...[mai mult]


Articole
Cum poți salva mobila veche
În SUA se estimează că aproximativ 12 milioane de tone de mobilier ajung la gropile...[mai mult]


Ciorbă rădăuțeană

10 porții
2h 20min
medie
Cremoasă, cu gust bogat de pui și aromă delicioasă de usturoi, ciorba rădăuțeană e o rețetă preferată de toți cei din familie. Când nu mai știi ce să gătești, Bunica te invită să prepari o ciorbă consistentă, cu gust generos. Iată ce simplu e.
Ingrediente
- aproximativ 1,5 kg de carne de pui (pulpe, piept, aripi)
- 3 morcovi tocați cubulețe
- 2 cepe tocate mărunt
- 1 rădăcină de țelină mică, tocată mărunt
- 4 gălbenușuri
- 400g smântână
- 2 linguri făină
- 2 linguri Untdelemn de la Bunica Omega 3
- 4 linguri oțet
- 5 căței de usturoi, pisați
- 1 ardei gras, tăiat cubulețe
- 1 legătură de pătrunjel, tocat mărunt
- sare și piper, după gust
Cum se prepară?
- Într-o tigaie, călește ceapa în ulei până devine aurie și pune-o deoparte.
- Spală carnea și taie-o în bucăți mai mici.
- Umple o oală de 5-6 litri cu apă până la jumătate și pune carnea la fiert cu puțină sare. Îndepărtează de câteva ori spuma care se formează.
- După ce nu se mai formează spumă, adaugă legumele și ceapa călită în oală și lasă-le la fiert timp de 40-50 de minute.
- Scoate carnea, dezoseaz-o și pune-o la loc în oală.
- Într-un castron, amestecă smântâna, gălbenușurile, făina și usturoiul. Adaugă treptat câteva linguri de zeamă fierbinte până obții o compoziție omogenă, iar apoi adaugă această compoziție în oală.
- Adaugă oțetul și mai lasă câteva minute la fiert.
- După ce ai oprit focul, adaugă pătrunjel.
Lasă ciorba să se odihnească și savurează cu smântână, ardei iute și pâine proaspătă de casă.