Articole
Decoreaza masa de Paste
Ai planificat deja meniul de Paște, lista de cumpărături e gata, dar cum vei pune...[mai mult]
Rețete
Orez cu urzici
Găsim urzici proaspete doar o dată pe an, așa că Bunica te invită să le...[mai mult]
Rețete
Pate de ciuperci
Delectează-te cu un pate vegetal dimineața, la prânz și seara. E simplu de preparat, ușor,...[mai mult]
Chefal la cuptor cu pătrunjel
45 min
mediu
Dacă vrei să simți gustul mării și nu ai ajuns încă pe litoral, bucură-te de o cină cu pește la cuptor. Bunica pregătește astăzi un chefal cu pătrunjel, unt și lămâie pentru o seară de vară târzie. Ce adăugăm pe lista de cumpărături?
Ingrediente
- 2 pești chefal, curățați de solzi și intestine
- 50 g unt
- 2 crenguțe tarhon
- 1 vârf de linguriță cimbru
- 1 ceapă mare, taiată julien
- 2 foi de dafin
- 100 ml vin alb
- 1 legătură pătrunjel, tocat mărunt
- 2 linguri ulei Untdelemn de la Bunica Omega 3
- Sare de mare și piper proaspăt măcinat
Cum se prepară?
- Preîncălzește cuptorul la 190 ͦC.
- Roagă vânzătorul să eviscereze peștii.
- După ce ai ajuns acasă, curăță peștii de solzi și spală-i bine. Asezonează-i în interior si exterior cu sare și piper si lasă-i 10 minute.
- Așază-i pe tava de copt, pe câte o foaie de copt fiecare, ca peștii să poată fi înfășurați bine si unge-i cu o lingură de ulei.
- Pregătește amestecul de cimbru, foi de dafin, pătrunjel, ceapă și o lingură de ulei și asezonează cu sare și piper. Amestecă bine.
- Umple peștii cu amestecul pregătit, mai pune și câte o crenguță de tarhon și câte o bucățică de unt.
- După ce ai adăugat toate ingredientele, toarnă vinul și imediat apoi leagă foaia de copt astfel încât să o poți înnoda deasupra, iar peștele să fie închis etanș.
- Pune peștele în cuptor și lasă-l timp de 20 de minute.
- Ornează-l la sfârșit cu pătrunjel și zeamă de lămâie.
Se servește cu legume la tigaie sau piure.
Poftă bună!
Descarcă PDF