Rețete
Plăcintă cu brânză Camembert și legume
Pentru zilele leneșe de vară în care parcă ai mânca ceva deosebit, dar nu știi...[mai mult]


Rețete
Chefal la cuptor cu pătrunjel
Dacă vrei să simți gustul mării și nu ai ajuns încă pe litoral, bucură-te de...[mai mult]


Articole
Sustenabilitate digitală - de ce ne este atât de utilă
De cele mai multe ori, sustenabilitatea este asociată cu mediul înconjurător, însă înțelesul cuvântului poate...[mai mult]


Chefal la cuptor cu pătrunjel

45 min
mediu
Dacă vrei să simți gustul mării și nu ai ajuns încă pe litoral, bucură-te de o cină cu pește la cuptor. Bunica pregătește astăzi un chefal cu pătrunjel, unt și lămâie pentru o seară de vară târzie. Ce adăugăm pe lista de cumpărături?
Ingrediente
- 2 pești chefal, curățați de solzi și intestine
- 50 g unt
- 2 crenguțe tarhon
- 1 vârf de linguriță cimbru
- 1 ceapă mare, taiată julien
- 2 foi de dafin
- 100 ml vin alb
- 1 legătură pătrunjel, tocat mărunt
- 2 linguri ulei Untdelemn de la Bunica Omega 3
- Sare de mare și piper proaspăt măcinat
Cum se prepară?
- Preîncălzește cuptorul la 190 ͦC.
- Roagă vânzătorul să eviscereze peștii.
- După ce ai ajuns acasă, curăță peștii de solzi și spală-i bine. Asezonează-i în interior si exterior cu sare și piper si lasă-i 10 minute.
- Așază-i pe tava de copt, pe câte o foaie de copt fiecare, ca peștii să poată fi înfășurați bine si unge-i cu o lingură de ulei.
- Pregătește amestecul de cimbru, foi de dafin, pătrunjel, ceapă și o lingură de ulei și asezonează cu sare și piper. Amestecă bine.
- Umple peștii cu amestecul pregătit, mai pune și câte o crenguță de tarhon și câte o bucățică de unt.
- După ce ai adăugat toate ingredientele, toarnă vinul și imediat apoi leagă foaia de copt astfel încât să o poți înnoda deasupra, iar peștele să fie închis etanș.
- Pune peștele în cuptor și lasă-l timp de 20 de minute.
- Ornează-l la sfârșit cu pătrunjel și zeamă de lămâie.
Se servește cu legume la tigaie sau piure.
Poftă bună!