Chefal la cuptor cu pătrunjel

45 min

mediu

Dacă vrei să simți gustul mării și nu ai ajuns încă pe litoral, bucură-te de o cină cu pește la cuptor. Bunica pregătește astăzi un chefal cu pătrunjel, unt și lămâie pentru o seară de vară târzie. Ce adăugăm pe lista de cumpărături?

Ingrediente

  • 2 pești chefal, curățați de solzi și intestine
  • 50 g unt
  • 2 crenguțe tarhon
  • 1 vârf de linguriță cimbru
  • 1 ceapă mare, taiată julien
  • 2 foi de dafin
  • 100 ml vin alb
  • 1 legătură pătrunjel, tocat mărunt
  • 2 linguri ulei Untdelemn de la Bunica Omega 3
  • Sare de mare și piper proaspăt măcinat

Cum se prepară?

  1. Preîncălzește cuptorul la 190  ͦC.
  2. Roagă vânzătorul să eviscereze peștii.
  3. După ce ai ajuns acasă, curăță peștii de solzi și spală-i bine. Asezonează-i în interior si exterior cu sare și piper si lasă-i 10 minute.
  4. Așază-i pe tava de copt, pe câte o foaie de copt fiecare, ca peștii să poată fi înfășurați bine si unge-i cu o lingură de ulei.
  5. Pregătește amestecul de cimbru, foi de dafin, pătrunjel, ceapă și o lingură de ulei și asezonează cu sare și piper. Amestecă bine.
  6. Umple peștii cu amestecul pregătit, mai pune și câte o crenguță de tarhon și câte o bucățică de unt.
  7. După ce ai adăugat toate ingredientele, toarnă vinul și imediat apoi leagă foaia de copt astfel încât să o poți înnoda deasupra, iar peștele să fie închis etanș.
  8. Pune peștele în cuptor și lasă-l timp de 20 de minute.
  9. Ornează-l la sfârșit cu pătrunjel și zeamă de lămâie.

 

Se servește cu legume la tigaie sau piure.

 

Poftă bună!

Alte articole

Pui crocant cu piure de broccoli
Vinete parmigiana
Mâncare picantă de bame