Cufărul bunicii

Articole, rețete, sfaturi și ghiduri.

Cufarul bunicii Înapoi la toate sfaturile

Uleiuri esențiale pentru un ten sănătos

Natura este o sursă nesfârșită de ingrediente pentru frumusețe și vitalitate! Cu numai câteva picături de ulei esențial potrivit tenului tău, poți obține hidratarea mult dorită, o piele tonifiată, luminoasă și veselă.

Cum să aplici corect uleiurile pe piele?

Aplică 3-6 picături din uleiul ales de tine pe față cu o pipetă și întinde-l ușor cu vârful degetelor, dar fără să masezi! Pielea feței este în general sensibilă, de aceea este indicat să folosești mișcări delicate.

O altă modalitate de aplicare a uleiului este să adaugi câteva picături din uleiul esențial dorit într-o cremă hidratantă pe care apoi să o întinzi ușor pe ten. Caută creme fără parfum sau diluează uleiul esențial în ulei de cocos.

Nu uita că trebuie să te speli pe mâini corect înainte de a aplica un produs pe față! Vezi mai jos ce tip de ulei esențial se potrivește tenului tău.

Uleiuri esențiale pentru tenul gras

Îngrijirea tenului gras cu ulei nu pare prima opțiune la care să te gândești. Dar sunt anumite uleiuri esențiale cu proprietăți astringente, de curățare și reglatoare de sebuum! Uleiul din sâmburi de struguri este unul dintre ele. El conține antioxidanți, vitamina C și acizi astringenți care ajută la închiderea porilor. Cu doar 3-4 picături aplicate pe față cu ajutorul unei dischete demachiante, tenul tău va arăta matifiat și luminos. Poți folosi și ulei de mentă, care în plus are o aromă învigorătoare.

Uleiuri esențiale pentru ten predispus la acnee

Pentru tenul cu acnee caută uleiuri cu efect antibacterian. De exemplu, uleiul din arbore de ceai care curăță și ajută la purificarea porilor. Uleiul esențial de rodie are rol antibacterian și antiinflamator. Nu doar că luptă împotriva acneei, dar calmează pielea inflamată. Nu în ultimul rând, poți încerca ulei esențial de măceș, bogat în fenoli, un tip de acizi grași cu proprietăți antibacteriene și antifungice. Pentru a curăța tenul procedează la fel, aplică 3-4 picături de ulei pe o dischetă demachiantă și întinde cu delicatețe pe ten.

Uleiuri esențiale pentru ten uscat sau sensibil

Cu siguranță un ten uscat sau sensibil are nevoie de acizi grași care să protejeze pielea iritată, să o hidrateze și să o hrănească în profunzime. Caută uleiuri bogate în vitaminele A și E, cum ar fi uleiul de migdale. Acesta hidratează intens și este blând cu pielea afectată. Uleiul esențial de aloe vera hrănește pielea și are efect antiinflamator. Încearcă și uleiul de marula care se absoarbe imediat în piele și o hidratează intens datorită conținutului bogat de acizi grași. Și prețiosul ulei de argan este de ajutor dacă ai o piele sensibilă. Totodată, conținutul său de vitamina E și acizi grași hrănește pielea și contribuie la reducerea ridurilor fine. De asemenea poți aplica pe piele cu ajutorul unei dischete demachiante sau poți amesteca 2-3 picături din ulei cu puțină cremă de față și să întinzi ușor pe piele cu mâna.

Tu ce ulei esențial ai alege pentru îngrijire?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sfaturi similare: