Cufărul bunicii

Articole, rețete, sfaturi și ghiduri.

Cufarul bunicii Înapoi la toate sfaturile

Uleiul de floarea-soarelui, ingredientul cosmetic din cămară

Dintr-o plantă atât de maiestuoasă precum floarea-soarelui, obținem un ulei ale cărui proprietăți te transformă în cea mai bună versiune a ta.

Uleiul de floarea-soarelui este nu doar elementul esențial pentru gătit, ci și pentru tratamente cosmetice.

Ten

Uleiul de floarea-soarelui este un excelent ajutor în refacerea stratului de protecție a pielii, previne sau tratează afecțiuni dermatologice și luptă împotriva ridurilor. Se poate aplica pe fața curată, direct pe piele, cu o dischetă demachiantă. Uleiul reține hidratarea în piele și este bogat în vitaminele E, A, C și D, fiind și un excelent antioxidant.

Mască anti-îmbătrânire

O ceașcă de iaurt grecesc, 3 linguri de ulei de floarea-soarelui și 2 linguri de zeamă de lămâie compun o mască excelentă care te relaxează și îți reîntinerește pielea. Uleiul hidratează, iaurtul dizolvă celulele moarte iar sucul de lămâie este un bun astringent ce luminează tenul.

Un păr mătăsos

Uleiul de floarea-soarelui, cu textura sa ușoară, poate fi folosit ca un ser anti-degradare a firelor de păr. Dacă ai părul uscat și tern, pune câteva picături în palmă și întinde-l pe vârfurile despicate.

Iar o dată pe săptămână, poți masa scalpul cu ulei de floarea-soarelui pentru a revigora rădăcina și a hidrata pielea. După masaj, piaptănă părul pe lungime, apoi acoperă-l cu un prosop de bumbac și lasă-l să se absoarbă timp de o oră, apoi spală-l și clătește-l intens.

Sfaturi similare: