Cufărul bunicii

Articole, rețete, sfaturi și ghiduri.

Cufarul bunicii Înapoi la toate sfaturile

Trucuri pentru o curățenie de primăvară desăvârșită

Știm că ești o gospodină desăvârșită, iar casa ta strălucește. Ți-am mai povestit despre soluțiile eficiente de curățenie făcute în casă, despre uimitorul efect al oțetului, despre cum să îndepărtezi mucegaiul, despre rețeta de succes în curățenia cu bicarbonat de sodiu.

De data asta, Bunica s-a gândit să îți dezvăluie câteva trucuri despre cum să cureți cu mai puțin efort casa și să ai rezultate impecabile.

Iată câteva trucuri pentru o curățenie de primăvară desăvârșită:

Curățarea muchiei de la geam

Muchia geamului este destul de dificil de curățat din cauza șanțurilor greu de pătruns. Cu o lavetă umedă este foarte posibil să nu poți pătrunde peste tot, iar praful și murdăria rămân acolo și continuă să se depună. Un truc simplu cu care poți rezolva această problemă presupune folosirea unui burete de vase curat, astfel:

  1. Ia un burete de vase și poziționează-l deasupra muchiei geamului, cu latura mai mică a buretelui lipită de geam.
  2. Cu un creion desenează un semn pe burete, la intersecția dintre acesta și muchia geamului.
  3. Cu ajutorul unui cuțit taie buretele în locul marcat, de la un capăt la altul. Taie doar partea moale a buretelui, păstrând intactă suprafața mai rigidă pe care de obicei o folosești pentru a spăla vasele.
  4. Umezește buretele cu o soluție de curățat și șterge muchia geamului. Partea mai îngustă a buretelui va intra în muchia geamului și va îndepărta orice urmă de murdărie.

Curățarea calcarului din jurul robinetului

Deși poate ai găsit o soluție eficientă de îndepărtare a calcarului din baie, în jurul robinetului, la baza lui, rămân mereu urme care se încăpățânează să dispară. Înmoaie câteva dischete de bumbac în oțet și poziționează-le în jurul robinetului, acolo unde este calcar. Lasă 15 minute să acționeze, însă nu mai mult de atât pentru că va afecta robinetul. Astfel, petele de calcar greu de înlăturat se înmoaie și le poți curăța cu ușurință acum doar cu o lavetă umedă.

Curățarea capului de duș

Simpla ștergere a capului de duș cu o lavetă și soluție nu este suficientă pentru a lăsa în urmă lună. Calcarul din apă înfundă orificiile capului de duș, întrerupând fluxul de apă. Ca să îl cureți în întregime, pune oțet într-o pungă, bagă și capul de duș în acea pungă, leagă punga cu un elastic și lasă așa pentru ca oțetul să acționeze timp de 15 minute. Clătește cu apă. Acum dușul tău va străluci!

Îndepărtarea grăsimilor din cuptorul cu microunde

Cuptorul cu microunde ne salvează mult timp când ne grăbim și vrem să încălzim mâncarea. Partea mai puțin plăcută este atunci când trebuie să îl cureți. Cel mai ușor poți face asta dacă pui jumătate de lămâie pe o farfuriuță în cuptorul cu microunde și îl pornești pentru 1 minut. Vaporii de lămâie vor acționa asupra grăsimilor și asupra resturilor de mâncare din cuptorul cu microunde, iar tu vei putea șterge murdăria foarte ușor cu o lavetă umedă.

Curățarea toaletei

Curățarea toaletei este o parte obișnuită din curățenie, însă cât de bine reușești să cureți orificiile pentru jeturile de apă din vasul de toaletă? Pentru că sunt poziționate sub marginea colacului, este dificil să îndepărtezi în totalitate calcarul de acolo. Cum poți fi sigură că nu ratezi acea zonă? Pune 500 ml de oțet în rezervorul cu apă al toaletei și trage apa. Oțetul va acționa asupra urmelor de calcar, iar baia ta va străluci de la un capăt la altul.

  • Maria uzum

    11 03 2020

    Cum s- a curat cuptorul de la aragaz

Sfaturi similare: