Cufărul bunicii

Articole, rețete, sfaturi și ghiduri.

Cufarul bunicii Înapoi la toate sfaturile

Scapă de mucegai cu soluții făcute în casă

Oricât ai încercat să scapi de mucegaiul din casă acesta a reapărut? E o pacoste și în plus are efecte negative asupra organismului. De la Bunica știm câteva metode eficiente de îndepărtare și de prevenire a acestuia. Soluțiile făcute în casă sunt economice, ecologice și accesibile. De cele mai multe ori ingredientele de care ai nevoie sunt deja în bucătăria ta. Îți vor lăsa casa curată, iar pe tine cu zâmbetul pe buze.

Soluție din oțet și bicarbonat de sodiu

Una dintre cele mai eficiente metode de îndepărtare a mucegaiului este prin utilizarea oțetului de mere. Amestecă într-un bol 250ml oțet de mere, 250ml apă călduță și 4 linguri bicarbonat de sodiu. Soluția obținută pune-o într-un pulverizator, apoi aplică pe zonele cu mucegai. Lasă soluția să își facă efectul timp de o oră, apoi șterge. Ține geamurile deschise pentru ca încăperea să se aerisească bine în timpul procedurii și după terminarea ei.

Ulei din arbore de ceai

Cunoscut pentru proprietățile sale antiseptice, uleiul de arbore de ceai este foarte folositor atât la îngrijirea pielii, cât și la întreținerea curățeniei în casă sau la împrospătarea aerului. Proprietățile sale te vor ajuta și să scapi de mucegai. Amestecă 4 lingurițe de ulei de arbore de ceai cu 4 cești de apă, iar această soluție pune-o într-un pulverizator. Acoperă zona afectată de mucegai cu acest amestec, lasă să acționeze pentru 15 minute, apoi șterge cu un prosop.
Aerisește bine încăperea și poartă o mască în timp ce cureți pentru a nu fi afectată de concentrația mare a uleiului de arbore de ceai din vapori. Dacă ai animale ai grijă să nu fie prin preajmă deoarece este nociv pentru ele.

Extract din semințe de grapefruit

Te-ai gândit până acum că grapefruit-ul te poate ajuta la curățenia în casă? Pe lângă gustul bun și acrișor, extractul obținut din semințele sale este un ajutor de nădejde în combaterea mucegaiului. În plus, va lăsa în urmă un miros plăcut de fructe. Acestă soluție o poți face amestecând 40 de picături de extract și 4 cești de apă. Pune-o apoi într-un pulverizator, aplică pe zona cu mucegai și șterge.

Prevenirea apariției mucegaiului

Ori de câte ori este mai multă umezeală și căldură, mucegaiul pare să revină. Ține cont de câteva sfaturi de prevenire a lui, iar în casa ta nu se va mai ascunde urmă de mucegai.

  • Aerisește zilnic locuința, mai ales baia unde este cea mai mare umezeală.
  • Folosește dezumificatoare pentru a controla nivelul umidității din camere.
  • Întunericul favorirează dezvoltarea mucegaiului, așa că după duș, lasă lumina aprinsă în baie pentru câteva minute și aerisește-o bine.
  • Otețul are efect de prevenire a mucegaiului, așa că îl poți include în soluțiile tale obișnuite de curățat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sfaturi similare: