Cufărul bunicii

Articole, rețete, sfaturi și ghiduri.

Cufarul bunicii Înapoi la toate sfaturile

Plante rezistente pe timp de iarnă

Știm că îți plac serile călduroase în sânul familiei după o zi de joacă în zăpadă și dat cu sania cu cei mici. Dar mai știm că îți sunt dragi și florile primăverii, grădina din balcon și parfumul delicat al florilor. Uite câteva plante pe care nu le deranjează frigul și zâmbesc în fața gerului mai ceva ca un soare cu dinți.

Spânzul (trandafirul de iarnă sau trandafirul de Crăciun)

730x410-spanz-trandafir-de-iarnaIată o plantă decorativă cu aspect delicat, dar care rezistă la frig și căreia nu îi pasă de înghețul brusc sau de locurile umbroase. Spânzul înflorește primăvara devreme, când zăpada încă nu s-a topit și aduce un strop de culoare în grădina ta sau în balcon. I se spune și trandafirul de iarnă și are calități medicinale misterioase, fiind atât dăunătoare, cât și vindecătoare.

Iasomia de iarna

730x410-iasomie-de-iarnaIasomiei de iarnă îi place zăpada la fel de mult ca și ție! Ea înflorește vesel o dată cu venirea Crăciunului, până aproape de luna aprilie, mai ales dacă avem o iarnă blândă. Planteaz-o primăvara, într-un loc umbros, dar ferit de vânt, iar ea îți va lumina grădina sau balconul cu florile sale galbene, începând cu următoarea iarnă. Nu uita că este o plantă cățărătoare și îi place să aibă suficient spațiu.

Trandafirul japonez

730x410-trandafir-japonezAșa cum probabil ai ghicit, trandafirul japonez (sau chinezesc) a venit de pe pământurile Asiei, din China, India și Japonia. La noi crește bucuros în gradină, până toamna târziu, sau în balcon pe tot timpul anului. Iubește locurile însorite și are nevoie de îngrijire o dată la câțiva ani. Îți vom spune un secret: pentru japonezi, culoarea roșie reprezintă fericirea, de aceea ei iubesc această floare aducătoare de gânduri bune.

Saxifraga

730x410-saxifragaDintre toate florile care îți decorează grădina, Saxifraga rezistă la frigurile cele mai grele, vântului puternic și chiar gerurilor. Are flori mici, violete, galbene sau albe și înflorește chiar și iarna, dacă afară sunt peste zero grade.
Știai că Saxifraga crește singură pe cei mai înalți munți, pe teren pietros și lumină multă? Va fi fericită și în grădina ta, mai ales dacă locuiești la munte.

Brunnera

730x410-brunneraBrunnera aduce o pată de lumină, căci frunzele ei sunt argintii și au forma unei inimi. Îi place soarele sau locurile puțin umbrite din grădini, de lângă borduri și trotuare. Dar va fi tare mulțumită și în balcon dacă are apă din plin. Primăvara devreme Brunnera înflorește de bucurie, iar florile sale albăstrii îți aduc aminte de Nu-Mă-Uita. Chiar așa, cum ai putea s-o uiți?

Păstrează un colț de primăvară la tine acasă, chiar și în timpul iernii. Cu ce plante vrei să îți înfrumusețezi locuința?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sfaturi similare: