Cufărul bunicii

Articole, rețete, sfaturi și ghiduri.

Cufarul bunicii Înapoi la toate sfaturile

Oțetul – alimentul miracol din gospodărie

Oțetul este un ingredient miracol pentru că îl poți folosi atât la gătit, dar și în alte moduri surprinzătoare. Descoperă în rândurile ce urmează cum poți utiliza oțetul atunci când faci curat, la îngrijirea părului sau în grădină.

Curățarea geamurilor

Ca să cureți geamurile folosindu-te de oțet tot ce trebuie să faci este o soluție în care combini o parte apă cu o parte oțet alb. Pune soluția într-un pulverizator, aplică pe geam și șterge cu o lavetă din microfibră.

Curățarea stolurilor, jaluzelelor și a roletelor

Pune o cană de amoniac, ½ cană de oțet, ¼ cană de bicarbonat de sodiu, 3.5 litri de apă călduță și astfel vei obține o soluție pe care o poți folosi la curățarea jaluzelelor. Folosește un burete sau o lavetă din microfibră ca să cureți, apoi clătește cu apă caldă.

Curățarea cuptorului cu microunde pe interior

Pune într-un vas care poate fi folosit în cuptorul cu microunde o soluție făcută din ¼ cană oțet și o cană de apă. Pornește cuptorul cu microunde și lasă soluția să se încălzească în cuptor până când observi că se formează aburi. Oprește cuptorul, scoate soluția și șterge reziduurile cu o lavetă curată.

Curățarea vaselor și a paharelor

Dacă vrei să obții rezultate impecabile atunci când vine vorba despre curățarea vaselor în mașina de spălat vase cel mai bine este să adaugi două căni de oțet pe fundul mașinii de spălat vase. Spală vasele folosind un program obișnuit și o cantitate normală de detergent de vase.

Decalcifierea fierului de călcat

Ca să dizolvi reziduurile de calcar adunate în fierul de călcat toarnă o parte apă și o parte oțet distilat în rezervorul de apă al fierului de călcat. Setează fierul de călcat pe funcția de aburi, pune-l în picioare și lasă-l să facă aburi timp de cinci minute. Scoate fierul din priză, lasă-l să se răcească și abia apoi scoate apa rămasă în rezervor.

Păstrează culorile din haine cât mai vii

Dacă vrei să păstrezi cât mai mult culoarea hainelor tale preferate, atunci cel mai bine este ca înainte să le bagi în mașina de spălat să le pui pentru cinci minute într-un recipient în care ai pus oțet.
Dacă vrei să afli mai multe despre cum menții culoarea hainelor descoperă aici 9 sfaturi pentru a menține culoarea hainelor.

Scoate petele de deodorant și antiperspirant

Curăță petele albe făcute de deodorant de pe haine cu ajutorul oțetului. Pune câteva picături de oțet pe o lavetă din bumbac și freacă ușor petele albe de pe haine. Spală hainele în mașina de spălat după acest pas.

Curățarea capului de duș

Dacă ai observat că încep să se formeze pete de calcar pe capul de duș sau că acesta este puțin înfundat, cel mai bine este să pui o cană de oțet într-o pungă, apoi să bagi capul de duș în pungă și să lași peste noapte.

Folosește oțetul pe post de balsam de păr

O dată la 2-3 spălări poți folosi o soluție făcută din 1-2 linguri de oțet și o cană de apă la clătirea părului. Ajustează cantitatea de oțet în funcție de tipul tău de păr: mai puțin oțet pentru părul uscat, mai mult oțet pentru părul gras.

Menține florile proaspete mai mult timp

Un buchet de flori va ține mai mult dacă adaugi în apă 2 lingurițe de oțet alb și 3 lingurițe de zahăr. Schimbă apa de la flori o dată la câteva zile.

Folosește oțetul în grădină

Oțetul este unul din cele mai bune remedii naturale împotriva plantelor dăunătoare din grădină. Stropește plantele dăunătoare cu oțet și vei observa că în câteva zile va începe să se usuce.

Descoperă aici cum poți folosi oțetul inclusiv la eliminarea mucegaiului.

Tu la ce folosești oțetul?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sfaturi similare: