Cufărul bunicii

Articole, rețete, sfaturi și ghiduri.

Cufarul bunicii Înapoi la toate sfaturile

Oțetul- ajutorul casei

Știai că ai în cămară ai un ajutor de nădejde pentru toate treburile casei? E mereu la dispoziția ta, curăță și dezinfectează tot ce e în jur, purifică aerul și este și un ingredient perfect în salate. E momentul să dezvăluim câteva dintre secretele lui.

1.Soluție anti-îngheț pentru parbriz

Dacă optezi pentru o soluție home-made de dezghețare a parbrizului, oțetul e ingredientul-cheie. Aceasta se prepară din 50% apă și 50% oțet alb (datorită mirosului său, care nu este așa de puternic). Pentru gheața dificil de îndepărtat, adaugă o cantitate de oțet de 75%.

Soluția funcționează și ca prevenție. Asta înseamnă că trebuie să o pulverizezi pe parbriz și pe geamurile mașinii seara, după ce ai încheiat drumurile și geamurile sunt curățate. După ce ai pulverizat, șterge geamurile cu o lavetă.

Dimineața, după o noapte geroasă, vei constata că parbrizul va fi mai puțin înghețat și mult mai simplu de curățat.

Dacă nu poți pulveriza cu oțet și apă în fiecare seară, atunci poți să o faci direct dimineața, peste parbrizul înghețat și rezultatul va fi similar cu cel al unui spray degivrant: gheața se va topi și vei putea să o îndepărtezi ușor cu racleta.

Dacă nu ai oțet alb la îndemână, poți folosi și o soluție pe bază de spirt, însă proporția acestuia să nu fie mai mare de 50%.

2.Soluție non-toxică pentru parchet

Când avem un parchet frumos dar și copii sau animale care aleargă pe el toată ziua, curățarea lui nu terbuie să conțină niciun ingredient toxic. O soluție eficientă de igienizare după măturat și aspirat e ștergerea parchetului cu mopul, folosind o soluție alcătuită din jumătate de cană de oțet și 3l de apă călduță.

3.Grădinar

Scapă de buruieni stropindu-le cu oțet de mere. Buruienile se vor usca, dar solul se va păstra sănătos.

4.Paznicul anti-insecte

Se știe că insectele resping mirosul de oțet. Dacă vrei să eviți invazia lor, mai ales vara, sprayează tocurile ferestrelor și ale ușilor cu o soluție din 3 părți oțet și 1 parte apă. Adaugă și o linguriță de săpun de vase, (mirosul său respinge gândacii) și poțiunea e gata!

Sfaturi similare: