Cufărul bunicii

Articole, rețete, sfaturi și ghiduri.

Cufarul bunicii Înapoi la toate sfaturile

Metode inedite de împachetare a cadourilor

Tradiția de a oferi cadouri are o istorie îndelungată. Înainte de apariția hârtiei colorate de împachetat cadouri, oamenii puneau cadourile în materiale textile, batiste, eșarfe sau în hârtie simplă. Obiceiul de împachetare a cadourilor a apărut pentru a nu strica surpriza. Sentimentul nu ar mai fi același dacă ai vedea direct cadoul, fără să simți acea emoție de „ce-o fi înăuntru?” Astfel, rolul împachetării a devenit unul foarte important.

Iată câteva metode inedite de împachetare a cadourilor:

Împachetarea în desenele copiilor

Potrivite pentru cadourile făcute celor din familie, desenele și picturile copiilor pot fi o idee foarte originală și interesantă de ambalare a cadourilor. Gândește-te cât de mult s-ar bucura Bunica să primească un cadou împachetat în desenele nepoților!

Împachetarea tip animale amuzante

Orice cutie poate fi transformată într-un animăluț amuzat. Decupează din hârtie ochii, gura, nasul și limba animăluțului, lipește-le pe cutie și gata! Ai obținut un cadou amuzant care cu siguranță va fi pe placul celor mici.

Împachetarea în hârtie de ziar

Dacă ai un prieten care știi că citește un anumit ziar, o modalitate amuzantă și ingenioasă de a împacheta cadoul pentru el, este chiar ziarul pe care îl citește. Pentru a-i da un efect deosebit poți adăuga o bucată de sfoară și o fundă din material textil.

Împachetarea în hârtie de hartă

Pentru prietenii pasionați de călătorii, le poți împacheta cadourile în hârtie de hartă. Cu siguranță îi vei surprinde cu ideea ta originală.

Ornarea cu crenguțe verzi

Poți orna cutia cu diferite tipuri de crenguțe verzi precum crenguțele naturale de brad sau rozmarin. Astfel cadoul va avea și un miros frumos. Vrei un alt parfum? Lavanda poate fi, de asemenea, o alegere inspirată.

Ornarea cu rondele de lemn

Cu lemnul nu ai cum să dai greș niciodată. Dacă nu ai cum să tai tu câteva rondele de lemn, se găsesc și de cumpărat. Scrie câte un mesaj drăguț pe fiecare bucată și lipește-le apoi pe cutie. Ai obținut un ambalaj rustic și original.

Ornarea cu nasturi

N-o să-ți vină să crezi cât de bine se potrivesc nasturii pe un ambalaj de cadou. Pune mai mulți nasturi pe un fir și apoi prinde firul pe ambalaj. De asemenea, poți folosi un nasture mai mare ca bază pentru realizarea fundiței.

Cadoul în coji de nuci

Un astfel de ambalaj original se potrivește mai ales pentru cadourile mici precum bijuteriile (cercei, pandantiv, broșă, brățară). Pune mai întâi lipici pe interiorul cojii de nucă și apoi presară sclipici. Leagă cele două coji ale nucii cu o panglică subțire, pentru a forma o nucă. Ai obținut o mini cutie de bijuterii. În mod cert nu se va aștepta nimeni la o astfel de împachetare.

 

Poți găsi tot felul de idei de efect pentru împachetarea cadourilor. Oricine se va bucura să vadă că ți-ai dat interesul și că ai alocat timp suplimentar pentru a realiza chiar tu ambalajul. Este un semn în plus că îți pasă și că ții la acea persoană.

Spune-ne în comentarii tu ce metode inedite de împachetare a cadourilor știi.

Sfaturi similare: