Cufărul bunicii

Articole, rețete, sfaturi și ghiduri.

Cufarul bunicii Înapoi la toate sfaturile

Îngrijirea unghiilor cu produse naturale

De obicei se acordă o importanță deosebită esteticii unghiilor. Totuși, aspectul lor delicat nu este ușor de întreținut, mai ales că zilnic mâinile sunt supuse unor activități mai anevoioase: spălatul vaselor sau curățarea casei cu soluții care atacă pielea și unghiile. Tocmai de aceea Bunica recomandă îngrijirea lor cu produse naturale care le vor proteja în profunzime fără alte neplăceri.

Hidratarea unghiilor

Mierea este binecunoscută pentru proprietatea ei intens hidratantă a pielii, a părului și a unghiilor. Realizează o cremă amestecând miere de albine cu ulei de migdale, întinde-o pe mâini și pe unghii, apoi pune-ți o pereche de mănuși din bumbac și lasă așa peste noapte.

Puternic hidratant este și uleiul de argan. În plus, acesta fortifică și cuticulele, împiedicând, astfel, deshidratarea lor sau ruperea unghiilor. Pune ulei de argan pe o dischetă demachiantă și masează unghiile. Nu doar că vor fi hidratate în profunzime, dar ajută și la menținerea îndelungată a lacului de unghii.

Întărirea unghiilor fragile

Expunerea excesivă la apă, folosirea produselor de curățat, lipsa de fier în organism sunt unele dintre cauzele care determină subțierea și ruperea unghiilor. Dacă ai unghii fragile, folosește uleiuri pentru a le întrema. Uleiul de măsline și cel de levănțică sunt printre cele mai bune fortificatoare în cazul unghiilor fragile. Combină câte 5 picături din fiecare și aplică pe unghii cu o pensulă, iar acestea vor fi protejate de factorii externi.

Mierea ajută și ea la întărirea unghiilor. Amestecă o lingură din aceasta cu ulei de măsline călduț și un gălbenuș de ou, ține amestecul pe unghii timp de 10 minute, apoi îndepărtează-l cu apă caldă. Unghiile tale vor crește rezistente și vor avea un aspect mai plăcut.

O altă metodă este masarea unghiilor timp de 10 – 15 minute cu ulei de primulă sau cu vitamina A. Masajul stimulează circulația sângelui, iar uleiurile vor hrăni unghia din rădăcină, întărind-o.

Ajută-ți unghiile să crească mai repede

Stimulează creșterea unghiilor aplicând pe ele un amestec fiert de 10 linguri de apă, o lingură de ulei și jumătate de linguriță de piper roșu. Folosește această soluție o dată pe lună, iar unghiile tale vor crește puternice.

O alimentație echilibrată pentru unghii frumoase și rezistente

În lipsa nutrienților necesari organismului, unghiile sunt vizibil afectate. Asigură-te că oferi corpului toate vitaminele și mineralele de care are nevoie: proteine, calciu, fier, vitaminele A, C și E. Ține cont de mesele principale ale zilei și menține o alimentație echilibrată incluzând în meniul tău fructe și legume.

Sfaturi similare: