Cufărul bunicii

Articole, rețete, sfaturi și ghiduri.

Cufarul bunicii Înapoi la toate sfaturile

Îndepărtează mirosul neplăcut din haine

Majoritatea petelor sunt vizibile, însă atunci când vine vorba despre mirosul din haine, acesta se instalează și este foarte greu de scos. Descoperă câteva metode prin care poți să scoți mirosul neplăcut din haine.

Întinde hainele afară în aer curat

Nimic nu îndepărtează mirosul neplăcut al hainelor ca atunci când le întinzi afară, la aer curat și soare. Lumina soarelui va elimina bacteriile datorită razelor ultraviolete.

Cafea proaspăt măcinată

Pune într-un borcan cafea proaspăt măcinată și lasă borcanul fără capac. Învelește borcanul cu haina din care vrei să scoți mirosul și ai grijă să le pui peste noapte într-un loc drept astfel încât să nu se răstoarne borcanul.

Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul este un ingredient miraculos pe care îl poți folosi chiar și atunci când vrei să elimini mirosul din frigider sau din congelator. Atunci când vorbim despre eliminarea mirosurilor din haine bicarbonatul de sodiu acționează ca un burete care va absorbi uleiurile și mirosurile, apoi va lăsa hainele plăcut mirositoare. Tot ce trebuie să faci este să presari puțin bicarbonat de sodiu peste zonele urât mirositoare și să lași bicarbonatul să acționeze pentru 2-3 ore.

Săculeți de lavandă

Pune într-un săculeț textil o mână de flori de lavandă (fără crenguțe). Așază săculețul între haine, iar acestea vor avea un miros plăcut. În plus, te poți bucura de săculețul de lavandă pentru mult timp dacă din când în când freci ușor între degete floricele de lavandă. Procedând astfel vei elibera uleiurile frumos mirositoare de lavandă.

Lasă hainele în contact cu aburii

Pune hainele din care vrei să scoți mirosurile neplăcute pe umerașe și plaseză-le în baie. Între timp fă un duș, iar aburii de la apa fierbinte vor îndrepta hainele de cute acționând ca un fier de călcat și vor elimina mirosurile. Aburii vor ajuta fibrele să se ”relaxeze”, iar mirosurile vor ieși din haine.

Scoate mirosurile neplăcute din haine folosind vodkă

Pune într-o sticlă cu pulverizator vodkă nediluată și aplică o cantitate mică de vodkă pe haine. Lasă la uscat.

Soluție din oțet

Cea mai bună metodă de scos mirosul de transpirație din haine este să faci o soluție compusă dintr-o parte oțet alb și o parte apă. Folosindu-te de o periuță de dinți, curăță hainele. După acest pas spală hainele la mașina de spălat. Această soluție din oțet este recomandată și pentru șosetele urât mirositoare. Înmoaie șosetele în această soluție de oțet și lasă-le 10 minute, apoi stoarce-le și spală-le la mașină.

Pune hainele în congelator

Aceasta este o metodă foarte eficientă prin care bacteriile care provoacă un miros neplăcut sunt eliminate și funcționează mai ales în cazul blugilor. Pune blugii într-un săculeț textil, apoi pune săculețul în congelator pentru câteva ore. Astfel, mirosurile neplăcute vor fi eliminate.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sfaturi similare: