Cufărul bunicii

Articole, rețete, sfaturi și ghiduri.

Cufarul bunicii Înapoi la toate sfaturile

Cum să ții la distanță insectele vara cu soluții naturale

Cât de plăcute sunt plimbările, picnicurile în natură sau serile târzii de vară, răcoroase, când scapi de zăpușeala zilei în compania prietenilor și a familiei. N-ai vrea să scurtezi întâlnirile din cauza țânțarilor flămânzi sau din cauza altor insecte care dau târcoale pe lângă casă. Mai mult, dacă ești alergic la aceste gâze, situația este cu atât mai inconfortabilă pentru tine. Stând la casă, departe de zumzetul orașului, Bunica a învățat cum să țină la distanță insectele de vară care nu îți dau pace. Iată câteva dintre trucurile naturale pe care le folosește.

Uleiurile esențiale

Printre avantajele pe care ni le oferă uleiurile esențiale se numără și avantajul de a ține la distanță insectele. Folosește ulei de lavandă, lemongrass sau arbore de ceai pentru a îndepărta țânțarii, muștele și căpușele. Uleiurile de cedru și geraniu sunt eficiente și împotriva moliilor, respectiv căpușelor. Amestecă unul dintre aceste uleiuri cu apă, încălzește-l și lasă-l să emane acel abur în casă. Pentru vindecarea și ameliorarea mușcăturilor de insecte pune peste înțepătură ulei de neem.

Scorțișoară

E delicioasă în prăjituri și în vin fier, dar e eficientă și împotriva insectelor, mai ales a țânțarilor. Pune puțină pudră de scorțișoară la intrarea în camere, și nicio vietate nu va trece pragul.

Ceapă

Te face să lăcrimezi, e nelipsită în rețete și pe deasupra este un dușman al insectelor. Pune câteva felii de ceapă într-un vas cu apă, iar proprietățile acide ale acestei legume te vor proteja de vizitatori nedoriți.

Ierburi aromatice

Nu-i așa că e minunat că poți avea atâtea beneficii de la produsele naturale și la îndemână? Ierburile aromatice sunt dintre plantele pe care deseori le ai acasă. Dacă încă nu ai un mănunchi de busuioc, rozmarin, mentă, lemongrass, usturoi sau altele la intrare, atunci aruncă o privire printre sfaturile Bunicii. Vei afla cum și ce mirodenii să plantezi, indiferent dacă vrei să le pui în grădina casei sau în ghivece la bloc. Parfumul lor își va face efectul asupra insectelor și le va îndepărta din preajma casei tale.

Uite așa te vei bucura pe deplin de vară, fără să mai fii deranjat de aceste vietăți curioase. Care dintre aceste metode îți este la îndemână?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sfaturi similare: