Cufărul bunicii

Articole, rețete, sfaturi și ghiduri.

Cufarul bunicii Înapoi la toate sfaturile

Cum elimini fumul de țigară?

Fumul de țigară poate fi un musafir nepoftit în casa ta, pe care cu greu îl poți scoate afară.

Bunica, de-a lungul timpului, a participat la destule cine și sindrofii cât să poate împărtăși cu tine cele mai bune trucuri de a elimina mirosurile care au rămas în casa ta mult după ce s-a încheiat seara.

Așadar, cum elimini fumul de țigară?

Aerisirea cu geamurile larg deschise este cel mai la îndemână gest. Mai sunt în cămară câteva secrete care pot grăbi curățenia, nu doar a casei, ci și a hainelor.

Bicarbonatul de sodiu – ajutor de nelipsit

Atunci când speli hainele, lângă detergentul obișnuit adaugă și o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu. Pentru carpete sau covoare, presară un strat fin de bicarbonat pe toată suprafața, lasă-l peste noapte și apoi aspiră.

Otețul

Ph-ul său scăzut ”atrage” Ph-ul ridicat al fumului. Pentru a reduce mirosul dintr-o cameră, umple câteva boluri cu oțet și așază-le prin încăpere peste noapte. Dacă vrei să grăbești procesul, fierbe o oală de oțet pe aragaz, la foc mic, timp de o oră sau două. Când vaporii se răspândesc prin casă, elimină și fumul de țigară.

Boabe de cafea

Sigur știi trucul din magazinele de parfumuri. Adaugă un bol cu boabe de cafea în fiecare cameră. Boabele vor absorbi fumul în cel mai scurt timp.

Sfaturi similare: