Cufărul bunicii

Articole, rețete, sfaturi și ghiduri.

Cufarul bunicii Înapoi la toate sfaturile

9 sfaturi pentru a menține culoarea hainelor

Tocmai ți-ai cumpărat o serie nouă de articole vestimentare de care ești absolut îndrăgostită? Cel mai probabil deja te îngrijorezi cu privire la durata de viață a culorilor, mai ales când celelalte haine preferate din garderobă sunt pe ducă din cauza uzării nuanței ce cândva te-a cucerit.

Oferă hainelor tale șansa la o viață mai lungă în ceea ce privește culoarea. Astfel, te vei putea bucura de ele un timp mult mai îndelungat, vor rămâne preferatele tale în continuare și nu vei fi nevoită să te descotorosești de ele în favoarea altora noi.

Trucuri naturale pentru menținerea culorii hainelor

 1. Oțetul împiedică uzarea culorii. Adaugă 120ml de oțet la fiecare spălare și pornește mașina. Nu te îngrijora, mirosul se va duce odată cu clătirea hainelor.
 2. Sarea este un ingredient minune ce poate restaura culoarea vie a țesăturilor uzate. De asemenea, dacă adaugi ½ ceașcă de sare la prima spălare a unui articol vestimentar nou, culoarea se va fixa mai bine, împiedicând-o pe viitor sa iasă din țesătură.
 3. Bicarbonat de sodiu – acest agent de curățare este la îndemâna tuturor și ajută la strălucirea hainelor albe dar și a hainelor colorate. Adaugă ½ ceașcă de bicarbonat peste detergentul din mașina de spălat și zi adio hainelor decolorate.

Trucuri de zi cu zi

 1. Acordă importanță etichetei. Acolo vei găsi informații despre cum trebuie spălată haina, cât de mult sau de des și la ce temperatură.
 2. Spală hainele în apă rece. Apa caldă frânge firele de țesătură, aspect ce cauzează decolorarea hainelor. Mai mult, apa rece împiedică ieșirea culorii din materiale. Pentru rezultate optime, caută un detergent special creat pentru spălare cu apă rece.
 3. Separă culorile închise de cele deschise. Orice ai face, cele închise tind să lase culoare; iată de ce e mai sigur să speli separat hainele.
 4. Folosește setările potrivite de spălare la mașina de rufe. De exemplu, dacă hainele nu sunt foarte murdare, nu alege un mod de spălare cu temperatură foarte ridicată.
 5. Spală hainele pe dos. În felul acesta, împiedici ieșirea culorii din haine.
 6. Evită cât poți de mult mașina de uscat rufe – rotirea și temperatura ridicată uzează fibrele.
 7. Nu usca hainele deschise sau închise în bătaia directă a soarelui.
 8. Folosește balsam de rufe – acesta îmbracă fibrele într-o peliculă protectoare în timpul spălării, împiedicând, astfel, uzarea culorilor și a hainelor.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sfaturi similare: