Cufărul bunicii

Articole, rețete, sfaturi și ghiduri.

Cufarul bunicii Înapoi la toate retetele

Supă răcoritoare de roșii

În acest sezon, legumele sunt mai gustoase, iar grădinile mustesc de roșii coapte. Ce-ai spune să încerci o supă cremă de roșii, numai bună de savurat în zilele toride de vară?

Ingrediente:

  • 5 kg roșii coapte
  • o ceapă medie
  • un morcov mediu
  • o tijă de țelină apio
  • 2 linguri de ulei Untdelemn de la Bunica Omega 3
  • 2 lingurițe de sos de roșii
  • un praf de zahăr
  • sare și piper după gust
  • 2 foi de dafin
  • 5 l supă de legume

Cum prepari?

  1. Curăță roșiile coapte de pieliță și îndepărtează cu un cuțit capetele verzi.
  2. Taie roșiile în patru.
  3. Curăță ceapa, morcovul și țelina, apoi taie-le mărunt.
  4. Într-o tigaie încăpătoare încinge uleiul și pune la călit pe foc mic ceapa, morcovul și țelina. Amestecă din când în când.
  5. Călește legumele până se înmoaie, aproximativ 10 minute.
  6. Adaugă peste legume cele 2 lingurițe de sos de roșii, apoi amestecă.
  7. Pune în tigaie și roșiile coapte, asezonează cu zahăr, piper și foi de dafin. Amestecă bine, apoi lasă roșiile pe foc cu capacul pus pentru 10 minute.
  8. Din când în când, fără să ridici capacul, agită tigaia pentru a nu se lipi legumele.
  9. După ce roșiile s-au făcut, adaugă peste ele supa de legume și amestecă.
  10. Dă focul la mare până când amestecul începe să clocotească, apoi redă flacăra la mic și lasă așa pentru 25 de minute, amestecând din când în când.
  11. Pune conținutul în blender, în mai multe ture dacă este nevoie, și mărunțește până amestecul devine cremos.
  12. Pune supa înapoi pe foc în tigaie și ține-o până începe să clocotească. Las-o încă 2 minute pe foc.
  13. Potrivește de gust cu sare și piper.

Las-o la frigider și servește-o rece, răcoritoare sau savureaz-o pe loc, fierbinte.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Retete similare: