Cufărul bunicii

Articole, rețete, sfaturi și ghiduri.

Cufarul bunicii Înapoi la toate retetele

Supă cremă de legume

Ți se întâmplă și ție să îți rămână uneori legume dacă ai luat prea multe pentru o anumită rețetă și să le arunci, nu-i așa? Și nouă! Risipim zilnic mâncare fără să dăm prea mare importanță. Însă putem folosi toate ingredientele din bucătărie la gătit, astfel încât să nu mai rămână nimic de aruncat. Pentru început, iată o supă cremă făcută din legumele rămase prin bucătăria Bunicii. Simte-te liberă să improvizezi. Adaugă sau înlocuiește ingredientele cu legumele din bucătăria ta!

Ingrediente:

  • 2 cepe medii
  • 5 morcovi medii
  • 4 tije de țelină apio sau jumătate de rădăcină de țelină
  • 5 cartofi medii
  • 4 căței de usturoi
  • 1 l apă fiartă
  • o jumătate de linguriță de sare
  • un sfert de linguriță de piper măcinat
  • 2 frunze de dafin
  • o crenguță mică de cimbru sau o linguriță de cimbru uscat
  • 50 g smântână
  • 4 linguri de ulei Untdelemn de la Bunica pentru Prăjit

Cum prepari?

  1. Curăță și taie legumele în bucăți mari.
  2. Încinge uleiul într-o tigaie încăpătoare și călește ceapa, morcovii și țelina timp de 5-10 minute.
  3. Adaugă puțină sare și piper peste legume și amestecă.
  4. Când ceapa începe să se înmoaie, adaugă cartofii, usturoiul, frunzele de dafin și cimbrul. Ține pe foc încă 5 minute și amestecă din când în când.
  5. Adaugă peste legume, în tigaie, apa fiartă în prealabil.
  6. Lasă la fiert aproximativ 20-30 de minute, până când legumele sunt făcute. Verifică-le cu o furculiță pentru a vedea dacă sunt fierte.
  7. Îndepărtează foile de dafin și cimbrul.
  8. Adaugă în blender legumele și supa în care au fiert și mixează până amestecul devine cremos.
  9. Toarnă crema într-o oală încăpătoare și pune smântâna ca să faci o supă fină și sățioasă.
  10. Gustă și mai adaugă un praf de sare dacă e nevoie.

Savurează această supă hrănitoare cât e fierbinte alături de crutoane aromatizate. Un deliciu!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Retete similare: