Garnituri
Sparanghel și bacon, iată o combinație interesantă de arome și texturi care va transforma orice masă într-una de-a dreptul specială. Încearcă și tu rețeta Bunicii de sparanghel învelit în bacon!
Ingrediente
- 12 tije de sparanghel proaspăt
- 12 bucăți (felii) bacon
- 1/2 cană zahăr brun
- 1 lingură unt
- 1 lingură sos soia
- 1/2 lingură praf de usturoi
- sare și piper după gust
Cum prepari?
- Spală foarte bine sparanghelul și taie-i capetele lemnoase.
- Învelește fiecare sparanghel cu câte o fâșie de bacon. Este de preferat ca tot acest proces să se desfășoare cu grijă, pentru ca fâșiile de bacon să nu se destrame.
- Pune câte o scobitoare la fiecare capăt pentru ca felia de bacon să rămână bine fixată.
- Așază sparanghelul astfel preparat într-o tavă pentru cuptor tapetată cu hârtie de copt.
- Preîncălzește cuptorul la 200 °C.
- Separat, într-o tigaie, adaugă untul, zahărul brun, sosul de soia, praful de usturoi, sarea și piperul și lasă-le să fiarbă, la foc mediu, timp de aproximativ 10 minute.
- Toarnă compoziția rezultată peste sparanghelul cu bacon așezat în tava pentru cuptor.
- Introdu tava în cuptor și așteaptă în jur de 25 de minute, până când sunt gata.
- Scoate tava din cuptor și lasă sparanghelul să se răcească 2-3 minute.
- Scoate scobitorile de la capete și servește.
O rețetă care îți va învălui bucătăria într-o mare de arome, sparanghelul învelit în bacon este o alegere deosebită atunci când vrei să îi surprinzi pe cei dragi!
You must be logged in to post a comment.