Cufărul bunicii

Articole, rețete, sfaturi și ghiduri.

Cufarul bunicii Înapoi la toate retetele

Sparanghel învelit în bacon

Sparanghel și bacon, iată o combinație interesantă de arome și texturi care va transforma orice masă într-una de-a dreptul specială. Încearcă și tu rețeta Bunicii de sparanghel învelit în bacon!

 

Ingrediente

  • 12 tije de sparanghel proaspăt
  • 12 bucăți (felii) bacon
  • 1/2 cană zahăr brun
  • 1 lingură unt
  • 1 lingură sos soia
  • 1/2 lingură praf de usturoi
  • sare și piper după gust

Cum prepari?

  1. Spală foarte bine sparanghelul și taie-i capetele lemnoase.
  2. Învelește fiecare sparanghel cu câte o fâșie de bacon. Este de preferat ca tot acest proces să se desfășoare cu grijă, pentru ca fâșiile de bacon să nu se destrame.
  3. Pune câte o scobitoare la fiecare capăt pentru ca felia de bacon să rămână bine fixată.
  4. Așază sparanghelul astfel preparat într-o tavă pentru cuptor tapetată cu hârtie de copt.
  5. Preîncălzește cuptorul la 200 °C.
  6. Separat, într-o tigaie, adaugă untul, zahărul brun, sosul de soia, praful de usturoi, sarea și piperul și lasă-le să fiarbă, la foc mediu, timp de aproximativ 10 minute.
  7. Toarnă compoziția rezultată peste sparanghelul cu bacon așezat în tava pentru cuptor.
  8. Introdu tava în cuptor și așteaptă în jur de 25 de minute, până când sunt gata.
  9. Scoate tava din cuptor și lasă sparanghelul să se răcească 2-3 minute.
  10. Scoate scobitorile de la capete și servește.

 

O rețetă care îți va învălui bucătăria într-o mare de arome, sparanghelul învelit în bacon este o alegere deosebită atunci când vrei să îi surprinzi pe cei dragi!

Retete similare: