Cufărul bunicii

Articole, rețete, sfaturi și ghiduri.

Cufarul bunicii Înapoi la toate retetele

Rulouri din piept de pui

Îți dorești să încerci un preparat mai special din carne de pui? Bunica știe exact ce îți dorești, de aceea îți propune rețeta de rulouri din piept de pui. Încearcă-le și tu!

 

Ingrediente

  • 800 g piept de pui
  • sare și piper după gust
  • 1 linguriță boia de ardei dulce
  • 1 linguriță de cimbru uscat
  • 1 legătură frunze de busuioc proaspăt
  • 1 ardei gras roșu
  • 8 felii de bacon crud-uscat (de preferat prosciutto)
  • 8 felii de cașcaval
  • 1 lingură de ulei Untdelemn de la Bunica Omega 3

Cum prepari?

  1. Curăță și spală foarte bine pietul de pui, ardeiul gras și frunzele de busuioc.
  2. Taie ardeiul gras în felii subțiri.
  3. Taie pieptul de pui în felii subțiri ca pentru șnițele.
  4. Folosește un ciocan pentru șnițele și bate ușor carnea, având grijă să nu se rupă, până aceasta se subțiază.
  5. Condimentează fâșiile de carne cu piper, sare, cimbru și boia de ardei dulce pe ambele părți.
  6. Întinde fâșiile din piept de pui pe o suprafață dreaptă. Pune câte o felie de cașcaval, o felie de ardei gras și o frunză de busuioc deasupra.
  7. Rulează strâns fâșia și înfășoară-o cu o felie de bacon (prosciutto). Procedează la fel și cu celelalte.
  8. Leagă-le cu o ață de bucătărie pentru a evita desfacerea lor. Dacă nu ai ață, poți să folosești câte o scobitoare pentru fiecare rulou.
  9. Preîncălzește cuptorul la 200°C.
  10. Așază rulourile într-un vas termorezistent, de preferat la distanță unele de altele, și stropește-le cu ulei.
  11. Lasă-le la cuptor timp de 30 de minute.
  12. După cele 30 de minute, îndepărtează capacul și mai lasă-le să se rumenească timp de 5 minute.

Rulourile de pui pot fi folosite ca antreu, alături de crudități sau salate, dar și ca fel principal, alături de o garnitură de cartofi natur sau piure de legume. Poftă bună!

Retete similare: