Fel principal
Timp de preparare: 1 oră
Dificultate: mediu
Ingrediente:
- 1 lingură Untdelemn de la Bunica Vitamina D
- 1 ceapă tocată mărunt
- 100 g ciuperci feliate, proaspete
- 2 căței de usturoi pisați
- 300 g spanac proaspăt sau congelat, mărunțit
- 200 g brânză feta fărâmițată
- 200 g brânză cheddar răzuită
- 5 ouă mari
- 1/2 ceașcă lapte
- 1/4 linguriță sare
- 1/4 linguriță piper negru
Cum preparăm?
- Încălzește cuptorul la 200 de grade Celsius și unge cu ulei un vas pentru tarte.
- Încălzește uleiul într-o tigaie, la foc mediu. Adaugă ceapa și ciupercile și călește-le până se înmoaie, în jur de 7 minute. Adaugă usturoiul și mai călește 1 minut. Adaugă spanacul scurs, brânza feta și cheddar. Amestecă bine încă 2 minute și apoi oprește focul.
- Pune compoziția în vasul preparat și uns cu ulei
- Într-un bol, amestecă ouăle, laptele, sarea și piperul. Adaugă această compoziție peste cea cu spanac, în vasul pregătit și uns cu ulei.
- Pune totul în cuptor și lasă la copt timp de 40-45 de minute, până când preparatul capătă o culoare aurie.
Lasă quiche-ul la răcit timp de 10 minute înainte de feliere și servire.
Ai observat că această rețetă nu are și componenta de blat? E varianta dietetică, dar consistentă în același timp. Ornează quiche-ul cu ierburi propaspete după ce îl scoți de la cuptor.
Poftă bună!