Cufărul bunicii

Articole, rețete, sfaturi și ghiduri.

Cufarul bunicii Înapoi la toate retetele

Pere coapte la cuptor

Îți amintești de perele coapte proaspăt culese din grădina Bunicii și cât de delicioase erau atunci când le prepara în cuptor? Te invităm să le gătești și tu celor dragi acest desert care amintește de copilărie.

Ingrediente

4 pere
1 linguriță de scorțișoară măcinată
4 linguri de miere
esență de vanilie (după gust)
1 lingură de fulgi de ovăz
50 g de miez de nucă

Cum prepari?

1. Curăță și spală foarte bine perele.
2. Taie-le în jumătate și curăță-le de semințe cu ajutorul unei linguri sau a unui cuțit.
3. Încălzește cuptorul până la 180°C și pregătește o tavă de copt.
4. Presară scorțișoară măcinată peste jumătățile de pară.
5. Din mierea de albine și esența de vanilie prepară un sos rapid, apoi toarnă-l în scobiturile perelor rămase după ce ai îndepărtat semințele.
6. Așază perele în tavă și lasă-le în cuptor în jur de 25 de minute, până când devin moi și încep să capete culoare.
7. Scoate-le de la cuptor și presară peste ele fulgii de ovăz și miezul de nucă mărunțit.

 

Perele coapte se potrivesc perfect cu înghețata de vanilie sau cu frișca. Savurează-le și reîntoarce-te, măcar pentru o clipă, în bucătăria plină de arome a Bunicii.

Retete similare: